ΥΓΕΙΑ

Τα τρία λάθη που κάνετε στην λεύκανση των δοντιών

Ένα αστραφτερό χαμόγελο και μια υγιής οδοντοστοιχία είναι ένα μεγάλο ατού για όλους τους ανθρώπους, αφού, εκτός τους προφανείς λόγους υγείας, είναι για τον καθένα μας και ένας λόγος για καλύτερη ψυχολογική διάθεση.

Τα τρία λάθη που κάνετε στην λεύκανση των δοντιών

Στην προσπάθειά μας, όμως, να έχουμε ένα λαμπερό χαμόγελο, πολλές φορές πέφτουμε σε μερικά βασικά λάθη στην διαδικασία λεύκανσης των δοντιών μας.

Δείτε τα λάθη που κάνετε πιο συχνά στην λεύκανση των δοντιών με προϊόντα της αγοράς:

Δεν συμβουλεύεστε τον οδοντίατρό σας: Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε ουλίτιδα ή πλάκα στα δόντια σας και πως αν υπάρχουν κοιλότητες (τρύπες) τότε θα λευκαντικά προϊόντα θα εισχωρήσουν σε αυτές και θα χτυπήσουν ευαίσθητα νεύρα, προκαλώντας έντονο πόνο.

Επαναπαύεστε με τα στοματικά λευκαντικά διαλύματα: Υπάρχουν διαλύματα που κάνουν τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά. Σπανίως, όμως, θα δείτε τα αποτελέσματα που περιμένετε, ενώ είναι πιθανό να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία των δοντιών σας. Τα διαλύματα αυτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί σκληρό για τα ούλα σας.

Αφήνετε τα λευκαντικά προϊόντα περισσότερη ώρα στα δόντια σας: Είτε πρόκειται για κρέμες, είτε για ταινίες, οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα προϊόντα αυτά να δράσουν περισσότερη ώρα από τη συνιστώμενη, πιστεύοντας ότι έτσι κάνουν καλύτερη λεύκανση. Αυτό είναι λάθος και μπορεί να προκαλέσει ευαισθησίες στα δόντια σας και να τα "αδυνατίσει" απέναντι στα βακτήρια. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε λευκαντικά προϊόντα δοντιών πάνω από δύο φορές τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ποιο είναι το ρόφημα που εξαφανίζει την οδοντική πλάκα!

Τι συμβαίνει όταν δεν παίρνουμε ασβέστιο κάθε μέρα στη διατροφή μας

Αποκτήστε το πιο... ροζ χαμόγελο, φωτίζοντας το χρώμα των ούλων

Τα 3 συστατικά που πρέπει να ψάξεις στην οδοντόκρεμα για υγιή δόντια