ΥΓΕΙΑ

Όταν η αντισύλληψη ελέγχει το σώμα μας

Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ορμόνες της αντισύλληψης είναι ευεργετικές για τις γυναίκες. Αντίθετα ο φυσιολογικός κύκλος δεν είναι και τόσο.Κατά την εμμηνόρροια οι γυναίκες συνήθως υποφέρουν από ακανόνιστη αιμορραγία, πόνους, ημικρανίες, πόνους στο στήθος, προβλήματα τριχοφυΐας ή άγριο δέρμα.

Όταν η αντισύλληψη ελέγχει το σώμα μας

Και όλα αυτά οφείλονται στην πιθανότητα γονιμοποίησης μετά από κάθε κύκλο. Ωστόσο, όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να σταματήσουν με την λήψη αντισυλληπτικών.

Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν εμποδίζουν μόνο μια πιθανή εγκυμοσύνη αλλά ταυτόχρονα έχουν και θεραπευτικά αποτελέσματα για τις γυναίκες. Πολλές γυναίκες που πήραν την απόφαση να τα σταματήσουν, καταλήγουν μετά από 6 μήνες και πάλι στον γυναικολόγο τους για να τα ξαναπάρουν: είχαν ξεχάσει το αίσθημα του να ξέρεις πότε θα έρθει ο επόμενος κύκλος ή την δυνατότητα να αποφεύγουν όλες αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες του φυσιολογικού κύκλου κάθε μήνα.

Φυσικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι αντισύλληψης αλλά η επιλογή δεν είναι δική μας. Πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας καθώς εκείνος μπορεί να μας καθοδηγήσει καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη:

Η ανησυχία των γυναικολόγων για τη μέθοδο αντισύλληψης

Καριέρα ή οικογένεια; Οι εκτρώσεις μαρτυρούν το πρώτο...