ΥΓΕΙΑ

Οι εργαζόμενοι της AbbVie ΜΑΖΙρεύουν με το Συλλόγο Ρευματοπαθών Κρήτης για καλό σκοπό

Tην περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie συγκεντρώθηκαν στην κουζίνα του κτήματος Θωμαδάκη, στο Ηρακλείο Κρήτης, και μαζί με μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης παρασκεύασαν γεύμα 50 ατόμων για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι της AbbVie ΜΑΖΙρεύουν  με το Συλλόγο Ρευματοπαθών Κρήτης για καλό σκοπό

Οι δουλειές του σπιτιού και το καθημερινό μαγείρεμα αποτελούν πολλές φορές έναν πραγματικό άθλο για τα άτομα που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα, ιδίως από φλεγμoνώδεις αρθρίτιδες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλαθρίτιδα ή η ψωριασική αρθρίτιδα.

Ο χώρος της κουζίνας και η παρασκευή φαγητού θεωρήθηκε, λοιπόν, ως η ιδανική ευκαιρία για τους 13 εργαζομένους από διάφορα τμήματα της AbbVie, μεταξύ των οποίων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Πασχάλης Αποστολίδης, καθώς και για τα 12 μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, να γνωριστούν επί τω έργω και να δημιουργήσουν μαζί ένα γεύμα 50 ατόμων.

Το μενού που παρασκευάστηκε, προσφέρθηκε μέσω της εθελοντικής ομάδας GIVE, σε 50 συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και χρειάζονται την υποστήριξή μας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι εργαζόμενοι της AbbVie μέσα από την κοινή δράση, να βιώσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματικά νοσήματα στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα, όμως, μέλημά της εταιρείας ήταν μέσα από αυτή τη δράση να βοηθηθούν και συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν δυσκολία ακόμα και στην πρόσβαση στο καθημερινό φαγητό.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, μοιράστηκε την αίσθηση που της άφησε αυτή η «μαγειρική» σύμπραξη: «Ήταν πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις των ανθρώπων της AbbVie για να μάθουν όσον το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη δύσκολη καθημερινότητά μας, όπως, επίσης, και η διακριτικότητα με την οποία έσπευδαν να μας βοηθήσουν στη συνέχεια σε πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε, όπως το καθάρισμα και το κόψιμο των υλικών που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμά μας. Μέσω αυτής της δράσης αποκτήσαμε καινούργιους φίλους, αλλά και νέους σύμμαχους στον αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου για τη σοβαρότητα των νοσημάτων μας και την ανάγκη ανεύρεσης καινοτόμων θεραπειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ρευματικά νοσήματα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μοιραστήκαμε χρόνο και εμπειρίες με τα μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης και δημιουργήσαμε μαζί μια αλυσίδα προσφοράς με κοινό παρανομαστή όσους έχουν ανάγκη. Ήταν μια εμπειρία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη μάχη που δίνουμε καθημερινά για τη βελτίωση της υγείας των συνανθρώπων μας».

O Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης είναι ένας Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2003 και καλύπτει όλους τους Νομούς της Κρήτης. Μέλη του είναι οι ασθενείς, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον ασθενών, αλλά και εθελοντές που επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο τους. Στόχος του Συλλόγου είναι η ενημέρωση των μελών και του κοινωνικού συνόλου σε θέματα πρόληψης, νέων μεθόδων θεραπείας και αποκατάστασης που αφορούν στους ρευματοπαθείς, η διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, η στήριξη και αλληλοβοήθεια των μελών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καθώς και η προαγωγή της έρευνας για την αιτιοπαθογένεια και θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων.

Η AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί περίπου 25.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.