ΥΓΕΙΑ

Έρχεται το υπερ-προφυλακτικό που σκοτώνει τον HIV

Ένα πρωτοποριακό προφυλακτικό που σχεδιάστηκε ώστε να καταπολεμά τον ιό HIV θα είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές εντός των επόμενων μηνών, καθώς έλαβε την απαραίτητη έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές.

Έρχεται το υπερ-προφυλακτικό που σκοτώνει τον HIV

Οι ερευνητικές δοκιμές έδειξαν ότι το ειδικό λιπαντικό τζελ του προφυλακτικού απενεργοποιεί τον HIV, τον ερπητοϊό αλλά και τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV στο συντριπτικό 99,9% των περιπτώσεων.

Η καινοτομία έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία και την εταιρία βιοτεχνολογίας Starpharma. To προφυλακτικό VivaGel έχει λάβει πλέον πιστοποιητικό καταλληλότητας από τη Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA) της Αυστραλίας – μια πιστοποίηση αντίστοιχη της σήμανσης CE στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για τη μαζική παραγωγή του προϊόντος, το οποίο αναμένεται να φτάσει στους καταναλωτές μέσα στους επόμενους μήνες.

Το προφυλακτικό είναι επικαλυμμένο με το λιπαντικό VivaGel, το οποίο περιέχει ειδικό αντιμικροβιακό φάρμακο (astodrimer sodium) που παρασκευάστηκε από την εταιρία ειδικά για την αντιμετώπιση του HIV.

Η κατασκευάστρια εταιρία ευελπιστεί πως το νέο υπερ-προφυλακτικό θα αποτελέσει σημαντικό όπλο ενάντια στη μετάδοση του HIV αλλά και άλλων επικίνδυνων ιών που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή.

Διαβάστε επίσης:

Έρπης γεννητικών οργάνων: Τα ένοχα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε
Τα 3 πιο «ύπουλα» σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Πώς να φορέσετε σωστά το προφυλακτικό (διαδραστικός οδηγός)