ΥΓΕΙΑ

Ο τρομακτικός αντίκτυπος και τα συμπτώματα του Έμπολα σε φωτογραφίες

Η ασθένεια του ιού Έμπολα (EVD), παλαιότερα γνωστή ως αιμορραγικός πυρετός Έμπολα (EHF), είναι μια σοβαρή και συχνά θανατηφόρα αρρώστια για τον άνθρωπο.

Ο τρομακτικός αντίκτυπος και τα συμπτώματα του Έμπολα σε φωτογραφίες

Ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα μολυσμένα άγρια ζώα – κυρίως τις νυχτερίδες – και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με τα σωματικά υγρά.

Ο Έμπολα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1976, ταυτόχρονα σε Σουδάν και Κονγκό. Ο ιός πήρε το όνομά του από τον ποταμό Έμπολα, ο οποίος βρίσκεται στο Κονγκό.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΠΟΥ, η πρόσφατη επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει κοστίσει μέχρι τώρα 1.229 ζωές.

Ενδείξεις και συμπτώματα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται δύο με είκοσι περίπου ημέρες μετά τη λοίμωξη.

Η λοίμωξη από τον ιό Έμπολα χαρακτηρίζεται από την ξαφνική εμφάνιση πυρετού, την αδυναμία, τον πόνο στους μύες και τις αρθρώσεις, τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο και το στομαχόπονο.

Στη συνέχεια, οι ασθενείς έχουν συχνούς εμετούς και διάρροια, εμφανίζουν εξανθήματα και παρατηρούνται δυσλειτουργίες στο συκώτι και τα νεφρά.

Όσο η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώνεται, παρατηρείται εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία (π.χ. από τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη).

Ορισμένες από τις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα σκληρές.

ebola6
ebola10
ebola9
ebola8
ebola7
ebola5
ebola4
ebola3
ebola2
ebola1

Διαβάστε επίσης:

Πέντε άγνωστες αιτίες πίσω από το δραματικό ξέσπασμα του Έμπολα
Ανακάλυψαν πώς "παραλύει" το ανοσοποιητικό ο Έμπολα
Από ένα δίχρονο αγόρι στη Γουινέα ξεκίνησε πιθανώς η επιδημία του Έμπολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ