ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο! Καταρρέει κάθε φορά που έχει οργασμό!

Αυτό που για άλλες γυναίκες είναι δώρο, για την Ανίτα Γουέινραϊτ είναι... μαρτύριο!

Απίστευτο! Καταρρέει κάθε φορά που έχει οργασμό!

Η 45χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών από τη Βρετανία πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που δεν τις επιτρέπει να απολαύσει μικρές χαρές της ζωής όπως το σεξ, χαρές που για όλους εμάς θεωρούνται δεδομένες.

Η Ανίτα Γουέινραϊτ πάσχει από καταπληξία, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε φορά που έχει οργασμό, γελά, θυμώνει, χαίρεται, ξαφνιάζεται και γενικότερα βιώνει κάποια συναισθηματικά έντονη εμπειρία.

Εκδήλωσε τη διαταραχή πριν από πέντε περίπου χρόνια. Ενώ συζητούσε με την αδερφή της και γελούσαν, ξαφνικά σωριάστηκε στη μέση του δρόμου. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η Γουέινραϊτ δηλώνει πως πλέον η διαταραχή έχει εξελιχθεί σε σημείο που οι κρίσεις χτυπούν ακόμη και μετά το σεξ.

Οι γιατροί στην αρχή πίστευαν ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε πρόβλημα στις αρθρώσεις της, όμως οι εξετάσεις τελικά κατέδειξαν την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Η καταπληξία είναι μια μορφή ναρκοληψίας. Εκδηλώνεται ως ένα ισχυρό επεισόδιο μυϊκής αδυναμίας που πυροδοτείται από τα δυνατά συναισθήματα. Η ένταση της απώλειας μυϊκού ελέγχουν ποικίλλει – μπορεί να εκδηλωθεί ως αδυναμία στα γόνατα ή ως ολική κατάρρευση.

Οι κρίσεις διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα έως δύο λεπτά και μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενες σε διάστημα μισής ώρας.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Narcolepsy UK, ένα επεισόδιο καταπληξίας μπορεί να συνοδεύεται από δυσκολίες στην ομιλία και προβλήματα όρασης, όμως δεν επηρεάζεται η ακοή και ο ασθενής διατηρεί τις αισθήσεις του και την επαφή με τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Ναρκοληψία: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται
Οι ερωτικές επιθυμίες που εξοντώνουν άνδρες και γυναίκες
ΗΠΑ: 24χρονη φτάνει σε οργασμό 50 φορές τη μέρα λόγω σεξουαλικής διαταραχής
Τι μπορεί να προκαλέσει η επίμονη στύση