ΥΓΕΙΑ

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας (χρωματικός πίνακας)

Τα ανθρώπινα ούρα έχουν υπάρξει ανέκαθεν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο διάγνωσης διαφόρων ασθενειών και συμπτωμάτων στον οργανισμό.

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας (χρωματικός πίνακας)

Το χρώμα, η πυκνότητα και η μυρωδιά των ούρων μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την κατάσταση της υγείας σας.

Δείτε μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να καταλάβετε για την υγεία σας από την απόχρωση των ούρων σας.

1dfgh

Κανένα χρώμα - Διαφανή ούρα: Πίνετε υπερβολικά πολύ νερό. Το να πίνετε νερό γενικά είναι καλό, αλλά ίσως μπορείτε και να το ελαττώσετε λίγο.

2srthtygfh

Χλωμό χρώμα: Είστε κανονικός/ή, υγιής και καλά ενυδατωμένος/η

3fghyrh

Διαφανές κίτρινο χρώμα: Είστε κανονικός/ή

4sethyfh

Σκούρο κίτρινο χρώμα: Αυτό είναι το πιο σύνηθες. Δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, αλλά πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό.

5dfthyrt

Κεχριμπαρένιο χρώμα ή χρώμα που μοιάζει στο μέλι: Δεν πίνετε αρκετά υγρά. Φροντίστε να πιείτε νερό άμεσα.

6esthdrtf

Καφετί χρώμα: Πάσχετε από κάποια νόσο του ήπατος ή είστε σοβαρά αφυδατωμένοι. Πιείτε επειγόντως νερό και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

7sdfdgsb

Ροζ προς κόκκινο χρώμα: Αν δεν καταναλώσατε πρόσφατα παντζάρια ή κόκκινα μούρα (που προκαλούν χρωματισμό στα ούρα) μπορεί να έχετε αίμα στα ούρα. Αυτό μπορεί να μην είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά μπορεί και να είναι σημάδι νεφρικής νόσου, όγκων, μόλυνσης της ουρικής οδού, προβλήματα με τον προστάτη ή και άλλων ασθενειών, όπως δηλητηρίαση από μόλυβδο. Επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

8dtfhfdyt

Πορτοκαλί χρώμα: Μπορεί να οφείλεται απλά στο ότι δεν πίνετε αρκετό νερό. Αλλά μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε πρόβλημα στο συκώτι ή/και την χολή. Επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

9dgbgfhbdf

Μπλε ή πράσινο χρώμα: Υπάρχει μια σπάνια γενετική ασθένεια η οποία εκδηλώνεται μεταξύ άλλων και με έντονο μπλε/πράσινο χρωματισμό στα ούρα. Επίσης υπάρχουν ορισμένα βακτήρια που μολύνουν την ουρική οδό και προκαλούν τέτοιο χρωματισμό. Μπορεί ακόμα να οφείλεται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως ακολουθείτε. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά αν δεν αλλάξει η κατάσταση μετά την πάροδο μερικών ημερών, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

11ewttre

Ούρα που "αφρίζουν": Δεν είναι κάτι σοβαρό και συνήθως οφείλεται σε κάποιο ανώδυνο "υδραυλικό" πρόβλημα στην ουρική οδό. Επίσης είναι πιθανό να πρόκειται για σημάδι υπερβολικής κατανάλωσης πρωτεϊνών στην διατροφή σας ή σημάδι δυσλειτουργίας του ήπατος. Αν τα ούρα σας "αφρίζουν" συχνά, τότε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης:

Λοίμωξη στα νεφρά: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Τα ούρα ως αντίδοτο στο τσίμπημα της τσούχτρας: Μύθος ή αλήθεια

Τα 8 ουρολογικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Καρκίνος στα νεφρά: Αναγνωρίστε τα συμπτώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ