ΥΓΕΙΑ

Νέες διαγνωστικές μέθοδοι στο Ευρωπαϊκό Πεπτιδικό Συνέδριο

Νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι για νέα φαρμακευτικά προϊόντα στη βάση των πρωτεϊνών και των πεπτιδίων του οργανισμού που εμπλέκονται στην παθογένεση ασθενειών, παρουσιάστηκαν στο 33ο Ευρωπαϊκό Πεπτιδικό Συνέδριο (European Peptide Symposium) το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Νέες διαγνωστικές μέθοδοι στο Ευρωπαϊκό Πεπτιδικό Συνέδριο

Στο φετεινό συνέδριο- που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας- συμμετείχαν ερευνητές από πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ειδικότερα, στο συνέδριο παραβρέθηκαν διακεκριμένοι ερευνητές από όλο τον κόσμο καθώς και από την χώρα μας. Μεταξύ αυτών συμμετείχαν και καθηγητές με τους συνεργάτες τους από τα Τμήματα Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών με προφορικές παρουσιάσεις (ομιλίες) καθώς και αναρτημένες ανακοινώσεις (πόστερ).

Μεταξύ αυτών, ήταν οι Καθηγητές Κ. Μπάρλος και Γ. Ματσούκας με τους συνεργάτες τους. Ο κ. Ματσούκας στην ομιλία του αναφέρθηκε σε αποτελέσματα της ερευνητικής του ομάδας που αφορούν το Σχεδιασμό Καινοτόμων Φαρμακευτικών Προϊόντων, που παράγονται στο Τμήμα Χημείας και αξιολογούνται από ερευνητικές ομάδες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Επιπλέον, στο Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν άνω των 600 ερευνητών, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα από μελέτες σε πρωτεΐνες, πεπτίδια και μιμητές των που αποβλέπουν στη θεραπεία ασθενειών. Επίσης, παρουσιάστηκαν νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι για νέα φαρμακευτικά προϊόντα στη βάση των πρωτεϊνών και των πεπτιδίων του οργανισμού που εμπλέκονται στην παθογένεση ασθενειών.

WP 20140905 012

Διαβάστε ακόμη:

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.

καθηγητής Ματσούκας: όταν το Calgary του Καναδά επιλέγει την Πάτρα