ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καθηγητής Ματσούκας: όταν το Calgary του Καναδά επιλέγει την Πάτρα

Σε σημαντικές μεθόδους που προάγουντην Έρευνα και την Καινοτομία, έχει οδηγήσει η συνεργασία των αρμόδιων τμημάτων των πανεπιστημίων Καναδά και Πατρών.
καθηγητής Ματσούκας: όταν το Calgary του Καναδά επιλέγει την Πάτρα

Για μία ακόμα τριετία, μέχρι το 2017 συγκεκριμένα,ανανεώνεται η θητεία του κ. Γιάννη Ματσούκα, ως καθηγητή της Ιατρικής Σχολήςτου Πανεπιστημίου Calgary (UC Faculty of Medicine Member Appointment).

Η τιμητική πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ο ΚαθηγητήςΧημείας Συντονιστής Διεθνούς Δικτύου Βιοϊατρικής Έρευνας ΕπιστημονικόςΥπεύθυνος Προγραμμάτων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» π. Πρόεδρος Τμήματος Χημείας π.Διευθυντής ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία” σε επιστολή του προς τον πρύτανη τουπανεπιστημίου Πατρών κ. Γ. Παναγιωτάκη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος, κ. Χαράλαμπο Γαβρά, «είναι αποτέλεσμα πολυετούς ευδόκιμης συνεργασίας τηςερευνητικής μου ομάδας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών με τουςΚαθηγητές Χημείας και Φαρμακολογίας, Graham Moore, Morley Hollenberg και Hamid Habibi στο Τμήμα Pharmacology and Therapeutics της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Calgary, ένα Κέντρο Αριστείας παγκόσμια στον τομέα τωνΕπιστημών Υγείας».

Η εν λόγω συνεργασία μεταξύ των δύο Τμημάτωνστην Ελλάδα και τον Καναδά έχει συμβάλει σε μία πρωτοποριακή έρευνα στοΠανεπιστήμιο Πατρών, η οποία έχει δημοσιευτεί σε μεγάλο αριθμό επιστημονικώνπεριοδικών υψηλού Impact Factor και έχει οδηγήσει σε σημαντικές μεθόδους που προάγουντην Έρευνα και την Καινοτομία.

Η συνεργασία συνεχίζεται, με επικείμενη την κατάθεσηστους Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας FDA και EMEA ΦακέλουΈγκρισης Κλινικών Δοκιμών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω επίσης ότι το εξαιρετικάεπιτυχημένο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Ιατρική Χημεία:Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων” των Τμημάτων Χημείας,Ιατρικής, Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, βραβευμένο σε Εθνικές καιΔιεθνείς αξιολογήσεις, είχε ως αφετηρία αυτή τη συνεργασία.

Η πρόταση της ανανέωσης του διορισμού στη θέσητου Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Calgary, όπως έχει γίνει για τις δύο προηγούμενες τριετίες,εγκρίνεται από το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Calgary (Board of Governors). Η πρότασηυποβάλλεται σε περιπτώσεις διακεκριμένων ερευνητών που έχουν συμβάλει στηνπρόοδο του Πανεπιστημίου.

Πιστεύω, καταλήγει ο κ. Ματσούκας στην επιστολήτου, ότι θα μπορούσε και το ΠανεπιστήμιοΠατρών να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της ιδιότητας Μέλους Καθηγητή (Visiting & Adjunct Professor) όπωςισχύει διεθνώς, για διακεκριμένους Ερευνητές του εξωτερικού, Έλληνες ή Ξένους,οι οποίοι μέσω των συνεργασιών τους έχουν συμβάλει στην πρόοδο τουΠανεπιστημίου μας.


Διαβάστε ακόμη:

Ο Νομπελίστας και ερευνητής του ιού HPV στην Πάτρα το 2014




Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»


Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ




Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό