ΥΓΕΙΑ

Το περπάτημά σας αποκαλύπτει 7 προβλήματα υγείας

Ο τρόπος με τον οποίο περπατάμε μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αποκαλύψει πολλά για την κατάσταση της υγείας μας, όπως επίσης και για προβλήματα υγείας τα οποία το πιθανότερο είναι πως αγνοούμε ή βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Το περπάτημά σας αποκαλύπτει 7 προβλήματα υγείας

Δείτε αναλυτικά πώς ερμηνεύεται επιστημονικά η διαφοροποίηση χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τη βάδιση όπως η ταχύτητα, η «δυσκαμψία» και το εύρος του διασκελισμού.

Πόδια που τρέμουν: Αδύναμοι γλουτιαίοι μυς, πρώιμο στάδιο οσφυαλγίας.

Εξαιρετικά αργό βήμα: Αρθρίτιδα, αυξημένος κίνδυνος άνοιας, βραχύτερο προσδόκιμο επιβίωσης. Η φυσιολογική ταχύτητα βάδισης κυμαίνεται από 1,2 έως 1,4 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Μικρός διασκελισμός: Οστεοαρθρίτιδα, μυϊκές βλάβες από τα ψηλά τακούνια, προβλήματα στα γόνατα, περιορισμένη ικανότητα οργασμού.

Ακινησία χεριών κατά τη βάδιση: Προβλήματα στην ράχη, τον αυχένα και τους ώμους.

Χωλότητα στο ένα πόδι: Οστεοαρθρίτιδα, ανισοϋψία μεταξύ των δύο ποδιών λόγω συνεχούς βάρους από τη μία πλευρά (τσάντα), πελματιαία απονευρωσίτιδα (φλεγμονή στην περιοχή της φτέρνας).

«Βαρύ» περπάτημα: Ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, αρρύθμιστος διαβήτης που προκαλούν βλάβες στα νεύρα.

Παραπάτημα: Νόσος του Πάρκινσον. Οι πάσχοντες περπατούν αργά, με μικρά και συρτά βήματα και έχουν την τάση να παραπατούν.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: 7 «ύπουλα» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Ανησυχητικά σημάδια και εξανθήματα: Οδηγός για να τα αναγνωρίσετε (pics)
Τι αποκαλύπτει για την υγεία μας ένας... καθρέφτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ