ΥΓΕΙΑ

Τρία μυστικά για καλύτερο ύπνο

Δεν είναι τυχαίο το λαϊκό γνωμικό που λέει ότι "ο ύπνος θρέφει τα μωρά". Πράγματι το σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωογονείται σε όλα τα επίπεδα.

Τρία μυστικά για καλύτερο ύπνο

Από την επιδερμίδα μέχρι τον εγκέφαλο, όλα τα όργανα ωφελούνται από τον βαθύ ύπνο και γι' αυτό είναι απαραίτητος σε όλους.

Αν έχετε πρόβλημα στον ύπνο, τότε δοκιμάστε κάτι από τα ακόλουθα και γρήγορα θα δείτε διαφορά:

Ασκηθείτε

Η γυμναστική που αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς είναι ένας φυσικός τρόπος να καταπολεμήσετε τις αϋπνίες. Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ έδειξε ότι η σωματική άσκηση για διάρκεια 30-40 λεπτών τέσσερις φορές την εβδομάδα αρκεί για να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του ύπνου, ειδικά σε γυναίκες άνω των 55 ετών.

Πείτε "ναι" στα μικρά διαλείμματα για ύπνο μέσα στην ημέρα

Αν σας λείπει ύπνος επειδή το βράδυ έχετε δυσκολία να αποκοιμηθείτε, τότε μη διστάσετε να κοιμηθείτε για λίγο μέσα στην ημέρα. Θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ρυθμίσει εκ νέου τον κιρκαδικό του ρυθμό και σταδιακά θα αυξήσετε τις ώρες ύπνου το βράδυ και θα μειώσετε εκείνες της ημέρας.

Μειώστε την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνετε

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να πίνουν πάνω από 2 κούπες καφέ την ημέρα, ειδικά κατά τις ώρες που είναι στο γραφείο και εργάζονται. Αλλά ακόμα και αυτό να μην σας συμβαίνει, είναι πιθανό ο οργανισμός σας να αλλάξει σταδιακά την ανοχή και την αντίδρασή του στην καφεΐνη και έτσι, η ποσότητα καφέ που καταναλώνατε παλιότερα χωρίς πρόβλημα ύπνου, να σας δημιουργεί πλέον δυσκολίες να αποκοιμηθείτε το βράδυ.

Κλείστε την τηλεόραση

Η τηλεόραση την ώρα που θέλετε να κοιμηθείτε σας κάνει κακό. Το έντονο φως της οθόνης κάνει τον εγκέφαλο να πιστεύει ότι είναι ακόμα ημέρα και περιορίζει την παραγωγή μελατονίνης, της "ορμόνης του ύπνου", όπως έχει χαρακτηριστεί.

Διαβάστε επίσης:

Τι δείχνει για τη σχέση σας ο τρόπος που κοιμάστε...

Τι ώρα βλέπουμε τα πιο περίεργα όνειρα!