ΥΓΕΙΑ

Ποια μηνύματα στέλνουν τα πόδια για την υγεία

Ακούγεται παράδοξο κι όμως τα πόδια μπορούν να σας δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την γενική κατάσταση της υγείας σας.

Ποια μηνύματα στέλνουν τα πόδια για την υγεία

Αφυδάτωση, κυκλοφορικά προβλήματα, ακόμη και νόσοι που σχετίζονται με τους πνεύμονες, μπορούν να εντοπιστούν από τους ειδικούς.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση ή την αίσθηση των ποδιών, μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ορισμένων πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του BusinessInsider, αν εντοπίσετε κάποιο από τα συμπτώματα που ακολουθούν, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιο ειδικό.

Δάχτυλα χωρίς τρίχες
Τα δάχτυλα των ποδιών έχουν υπό φυσιολογικές συνθήκες μια ποσότητα τριχών. Αν όχι, ίσως υποδηλώνεται κυκλοφορικό πρόβλημα. Οι υγιείς θύλακες των τριχών απαιτούν συνεχή ανανέωση στην προσφορά αίματος για να παραμείνουν οι ρίζες τους στοδέρμα. Αν τα δάχτυλα των ποδιών σας δεν λαμβάνουν αρκετό αίμα, τότε οι τρίχες που μεγαλώνουν σε αυτά μπορεί να πέσουν.

Κρύα πόδια
Αν τα πόδια σας είναι συνεχώς κρύα και δεν μπορείτε να τα ζεστάνετε με τίποτα, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα υποθυρεοειδισμού, μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ποσότητα ορισμένων σημαντικών ορμονών.

Πληγές που δεν επουλώνονται
Αν υποφέρετε από κάποια πληγή που δε λέει να επουλωθεί, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για την εμφάνιση διαβήτη.

Κόκκινο ή πρησμένο μεγάλο δάχτυλο
Αν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι σημαντικά πιο μεγάλο από τα υπόλοιπα, μπορεί να είναι σημάδι ουρικής αρθρίτιδας, μιας επίπονης μορφής αρθρίτιδας, η οποία εμφανίζεται όταν συσσωρεύεται ένας συγκεκριμένος τύπος οξέος στον οργανισμό.

Μούδιασμα ή «μυρμήγκιασμα»
Τα δύο αυτά συμπτώματα θα μπορούσαν να είναι επίσης σημάδια διαβήτη.

Πρησμένοι αστράγαλοι
Οι πρησμένοι αστράγαλοι μπορεί να αποκαλύπτουν κάποιο πρόβλημα στα νεφρά.