ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνετε αν πάθετε λαρυγγίτιδα

Η λαρυγγίτιδα είναι το αποτέλεσμα της φλεγμονής των φωνητικών χορδών (λάρυγγας) και συνήθως προκαλείται από την υπερβολική καταπόνησή τους.

Τι να κάνετε αν πάθετε λαρυγγίτιδα

Το κύριο σύμπτωμα της λαρυγγίτιδας είναι η βραχνή ή αδύναμη φωνή, που συνοδεύεται από πόνο στον λαιμό και ξηρό βήχα. Μερικές φορές οι άνθρωποι με λαρυγγίτιδα δεν μπορούν να μιλήσουν καθόλου.

Η λαρυγγίτιδα δεν είναι συνήθως μια σοβαρή κατάσταση υγείας και μετά από μερικές ημέρες περνάει.

Αλλά μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πόνο και τη φλεγμονή και να αποκαταστήσετε τη φωνή σας πιο γρήγορα με μερικές εύκολες και απλές φυσικές θεραπείες:

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο σκοτώνει τα βακτηρίδια και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της λαρυγγίτιδας.

-Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και μια κουταλιά της σούπας μέλι σε μισό φλιτζάνι νερό. Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι καγιέν. Πίνετε το διάλυμα αυτό δύο φορές την ημέρα.

-Ετοιμάστε ένα διάλυμα με μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό. Κάντε γαργάρες με το διάλυμα τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα, μέχρι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα. Όταν κάνετε γαργάρες, το όξινο περιβάλλον που δημιουργείται στο στόμα θα σκοτώσει τα βακτήρια.

-Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε μισό ποτήρι ζεστό νερό και να το πίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετές ώρες.

Ζεστό νερό με αλάτι

Το ζεστό αλατόνερο θα βοηθήσει να σκοτώσει τα βακτήρια και τους ιούς, ενώ ευνοεί την μείωση της φλεγμονής στις φωνητικές χορδές και ανακουφίζει από τον πονόλαιμο.

-Απλά προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες με αυτό. Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα. Λάβετε υπόψη ότι το υπερβολικό αλάτι μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω τον λαιμό σας, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα αλατιού.

Χυμός λεμονιού

Η όξινη φύση του χυμού από λεμόνι μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να ανακουφίσει τα διάφορα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας.

-Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στον χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες με αυτό το διάλυμα αρκετές φορές την ημέρα.

Ο χυμός του λεμονιού διεγείρει επίσης την παραγωγή σάλιου και βοηθά να μειωθεί η παραγωγή βλέννας στον λαιμό σας. Εάν έχετε συμπτώματα κρυολογήματος με λαρυγγίτιδα, μπορείτε να πιείτε ζεστό τσάι με λεμόνι, ή ακόμη και σταγόνες λεμονιού διαλυμένες σε ένα ποτήρι νερό.

Μέλι

Το μέλι μπορεί να είναι αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην χαλάρωση του ερεθισμένου λαιμού χάρη στην στυπτική του ιδιότητα, ενώ θα μειώσει και την φλεγμονή.

-Η απλούστερη χρήση του είναι να καταπιείτε κάποια ποσότητα ακατέργαστου μελιού αρκετές φορές την ημέρα.

-Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τσάι από βότανα με μέλι και λεμόνι. Για να κάνετε το τσάι, προσθέστε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και πιείτε το τσάι αργά. Το μέλι θα δημιουργήσει μια επίστρωση στο εσωτερικό του λαιμού σας και θα καταπραΰνει τον πόνο, ενώ το λεμόνι θα μειώσει το επίπεδο της βλέννας.

Διαβάστε επίσης:

Η απρόσμενη λύση για τον βήχα των μικρών παιδιών

Οι πιο απίθανες αιτίες που έχετε προβλήματα μνήμης

Πότε είναι ανησυχητικό το πρήξιμο στους αστραγάλους

Δέκατα που επιμένουν: Τι μπορεί να σημαίνουν