ΥΓΕΙΑ

Διάσημα πρόσωπα που πάσχουν από διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 του Νοέμβρη, σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο αγαπημένους celebrities που πάσχουν από το μεταβολικό σύνδρομο.

Διάσημα πρόσωπα που πάσχουν από διαβήτη

Tom Hanks

1diab

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε πριν από ένα περίπου χρόνο ότι έχει διαβήτη τύπου 2. Την ανακοίνωση αυτή έκανε στη διάρκεια συνέντευξής του στο "The Late Show" με τον David Letterman. Μάλιστα δήλωσε ότι το πρόβλημα υγείας πρέπει να προϋπήρχε από τότε που ήταν 36 ετών.

Halle Berry

2diab

Η γλυκιά ηθοποιός έχει διαγνωσθεί με διαβήτη και μάλιστα όταν είχε πρωτοανακοινωθεί υπήρχε μια παραφιλολογία για το αν έχει διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Larry King

3diab

Ο διάσημος παρουσιαστής έχει διαβήτη τύπου 2, ενώ στο παρελθόν είχε υποβληθεί και σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Ο βασιλιάς της αμερικάνικης τηλεόρασης προσπαθεί να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Salma Hayek

4diab

Η πανέμορφη ηθοποιός εμφάνισε διαβήτη όταν ήταν έγκυος στην κόρη της Βαλεντίνα.

Randy Jackson

5diab

Ο Αμερικανός μπασίστας και μουσικός παραγωγός έμαθε ότι είχε διαβήτη τύπου 2 το 2001. Αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και συγκεκριμένα σε γαστρική παράκαμψη. Έχασε πάνω από 45 κιλά, βελτίωσε τη διατροφή του, περπατάει και κάνει γιόγκα.

Nick Jonas

6diab

Ο τραγουδιστής του γνωστού συγκροτήματος Jonas Brothers ανακοίνωσε δημόσια ότι πάσχει από διαβήτη το 2007. Τα αρχικά συμπτώματα ήταν η απώλεια βάρους και η έντονη δίψα. Όταν έκανε εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι τιμές του σακχάρου του ήταν πάνω από 700, όταν οι φυσιολογικές τιμές είναι 70-120.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 «ένοχα» σημάδια του διαβήτη τύπου 2
Online test: Δείτε αν κινδυνεύετε από διαβήτη
Διαβήτης: Τα δερματικά συμπτώματα σε φωτογραφίες