ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνια πρωτιά στον τομέα της χειρουργικής από το Ιατρικό Περιστερίου

Η πρώτη στην Ελλάδα Ενδοσκοπική Θεραπεία Κύστης Κόκκυγος (Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment EPSIT), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στο Ιατρικό Περιστερίου, από τον Δρα Αναστάσιο Ξιάρχο.

Πανελλήνια πρωτιά στον τομέα της χειρουργικής από το Ιατρικό Περιστερίου

Η επέμβαση, διήρκησε μόλις είκοσι λεπτά και ο 33χρονος ασθενής, που έπασχε εδώ και 6 χρόνια από κύστη κόκκυγος, έλαβε εξιτήριο μετά από λίγες ώρες, ενώ την επόμενη κιόλας ημέρα επανήλθε κανονικά στις δραστηριότητές του.

Η πρωτοποριακή και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση των περιεδρικών συριγγίων και της κύστης κόκκυγος – παθήσεις που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους – είναι ανώδυνη και αναίμακτη, χωρίς εκτομή ιστού, χωρίς χειρουργικό τραύμα και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ακράτειας, ενώ δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα και δε χρήζει νοσηλείας. Η επαναστατική μέθοδος ανακοινώθηκε στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο, πιστοποιημένο πανεπιστημιακό κέντρο προηγμένης χειρουργικής IRCAD, στο Στρασβούργο.

«Τώρα πλέον η θεραπεία για τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη κόκκυγος γίνεται με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Η διαδικασία γίνεται ενδοσκοπικά, χωρίς τη χρήση νυστεριού και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι αυτό εφαρμόζεται και στην πατρίδα μας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Με ένα ειδικό ενδοσκόπιο, το συριγγοσκόπιο, το οποίο συνδέεται σε μικροσκοπική κάμερα όπως το λαπαροσκόπιο, μπαίνουμε στο στόμιο του συριγγίου, χαρτογραφούμε σε τρισδιάστατη οθόνη υψηλής ευκρίνειας την πορεία του και με laser ή RF (ραδιοσυχνότητες) καταστρέφουμε το επιθήλιό του, και ουσιαστικά, το ίδιο το συρίγγιο», αναφέρει ο χειρουργός Δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου, και συμπληρώνει:

«Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι εμφανή, με σημαντικότερα την ασφάλεια, λόγω της απουσίας χειρουργικού τραύματος, και την άμεση αποκατάσταση, καθώς η επέμβαση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία και η επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι και στις καθημερινές δραστηριότητές του είναι άμεση. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θεραπεύεται πλέον και η κύστη κόκκυγος».

Διαβάστε ακόμη:

Νέες αναίμακτες και ανώδυνες τεχνικές για ανδρικά προβλήματα

Σημαντικό βήμα στη θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστης