ΥΓΕΙΑ

Γρήγορη χειρουργική αποκατάσταση στον ώμο

Ημερίδα με θέμα «ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΩΜΟΥ» διοργανώνει αύριο 13 Δεκεμβρίου η Α΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου» στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) στη Θεσσαλονίκη.

Γρήγορη χειρουργική αποκατάσταση στον ώμο

Η Ημερίδα αυτή διοργανώνεται με στόχο να καλύψει τις αυξανόμενες εκπαιδευτικές απαιτήσεις των Ορθοπαιδικών Χειρουργών καθώς και όλων όσων ασχολούνται με την αποκατάσταση και την αποθεραπεία ασθενών με κακώσεις και παθήσεις του Ώμου.

Οι νέες μέθοδοι αποκαθιστούν με πιο ανώδυνο τρόπο τις κακώσεις και ο ασθενής που έχει υποστεί εξάρθρωση ώμου για παράδειγμα, υποβάλλεται σε νέας μορφής χειρουργική επέμβαση και επιστρέφει αμέσως μετά το χειρουργείο στο σπίτι του. Οι ειδικοί επιστήμονες εξηγούν πως η επέμβαση γίνεται με περιοχική αναισθησία με αποτέλεσμα ο ασθενής να δέχεται ακόμα μικρότερη επιβάρυνση.

Επίσης, είναι σημαντικό όταν κάποιος υποστεί εξάρθρωση ώμου, να αποκαθιστά χειρουργικά το πρόβλημα διότι η πρόχειρη αντιμετώπιση του, θα επαναφέρει με οποιαδήποτε αφορμή.

Έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης, της κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης, καθώς και την επιθυμία των ασθενών για γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητές τους, στόχος της Ημερίδας είναι η διεύρυνση του γνωστικού πεδίου των παθήσεων του Ώμου με σύγχρονη και πρακτική αντιμετώπιση.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές - Έλληνες και ξένοι - θα αναπτύξουν σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στις τεχνικές για τη διάγνωση και τη θεραπεία της αστάθειας του 'Ωμου.

Πρόεδρος της Ημερίδας, είναι ο κ. Περικλής Παπαδόπουλος - Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής Α.Π.Θ. Πρόεδρος του τμήματος Ώμου - Αγκώνα της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. Α' Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Πόνοι στις αρθρώσεις: Ποια προβλήματα κρύβουν