ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνετε για να ρίξετε τα τριγλυκερίδια

Τα τριγλυκερίδια είναι το τελικό προϊόν της πέψης και της διάσπασης των λιπαρών στα γεύματα και χρησιμοποιούνται για να παρέχουν ενέργεια στο σώμα.

Τι να κάνετε για να ρίξετε τα τριγλυκερίδια

Αν έχετε επιπλέον τριγλυκερίδια, τότε αυτά αποθηκεύονται σε διάφορα σημεία στο σώμα σε περίπτωση που χρειαστούν αργότερα.

Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων έχουν συνδεθεί με αυξημένη πιθανότητα για καρδιακές παθήσεις, ειδικά σε άτομα με χαμηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης και υψηλά επίπεδα «κακής» χοληστερόλης, καθώς και σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ρίξετε το επίπεδο τριγλυκεριδίων στο αίμα σας

-Η μέτρια άσκηση για πέντε ή περισσότερες ημέρες κάθε εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

-Αν χάσετε το 5% με 10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να μειώσετε τα τριγλυκερίδια. Τα άτομα με βάρος είναι πιο πιθανό να έχουν φυσιολογικά επίπεδα τριγλυκεριδίων. Το κοιλιακό λίπος συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

-Αν μειώσετε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, υδατανθράκων, τρανς λιπαρών, καθώς και τα επίπεδα χοληστερόλης μέσω της διατροφής σας, μπορεί να βελτιώσετε σημαντικά τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

-Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση άνω του ενός ποτού την ημέρα για τις γυναίκες ή δύο για τους άνδρες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων κατά μεγάλο ποσοστό. Μερικοί άνθρωποι με υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορεί να χρειαστεί να κόψουν εντελώς το αλκοόλ.

-Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ψάρια όπως το σκουμπρί, η πέστροφα, η ρέγκα, οι σαρδέλες, ο κιτρινόπτερος τόνος και ο σολομός ενδείκνυνται για αυτόν το σκοπό. Μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο να πάρετε αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τις τροφές. Γι' αυτό ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές να αποφεύγετε για να κρατήσετε χαμηλά τα τριγλυκερίδια

Τριγλυκερίδια: Τι είναι και ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Ιδανικό ποσοστό λίπους: Εσείς γνωρίζετε το δικό σας;

Λιπώδες ήπαρ: Η ύπουλη πάθηση που "ανταγωνίζεται" την κίρρωση σε επικινδυνότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ