ΥΓΕΙΑ

Και όμως, η ακμή θεραπεύεται οριστικά: Συμμαχία Pharmathen - Bioderma για υπέροχο δέρμα

«Δεν υπάρχει μορφή της ακμής που να μην θεραπεύεται σήμερα. Η ακμή μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί σε ποσοστό 100%, αρκεί να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση από το δερματολόγο, ο οποίος διαθέτει πλέον σύγχρονα ισχυρά όπλα που στοχεύουν με βιολογικό τρόπο στην αιτία της δημιουργίας της ακμής».

Και όμως, η ακμή θεραπεύεται οριστικά: Συμμαχία Pharmathen - Bioderma για υπέροχο δέρμα

Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Freie Universität του Βερολίνου Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Bioderma - εταιρεία που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη Pharmathen - στη δορυφορική διάλεξη με θέμα: «Οι εξελίξεις στη μονοθεραπεία της ακμής». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της χειμερινής ημερίδας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο The Ledra Athens. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη οι καθηγητές Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.κ. Κατσάμπας και Σωτηριάδης.

«Η ακμή είναι η πιο συχνή νόσος και οι γνώσεις που είχαμε μέχρι πρόσφατα ήταν πεπαλαιωμένες», είπε ο Δρ. Χρ. Ζουμπούλης, προσθέτοντας «Σήμερα γνωρίζουμε πως δεν προκαλείται από βακτήρια – κάτι το οποίο πιστεύαμε στο παρελθόν. Είναι θέμα ποιότητας των λιπιδίων του δέρματος και γι' αυτό τα προϊόντα αντιμετώπισης της ακμής στοχεύουν πια στη ρύθμιση των λιπιδίων του δέρματος με βιολογικό τρόπο, προκειμένου να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα το σμήγμα. Η ακμή μπορεί να προληφθεί και οι εκδηλώσεις της να είναι πολύ πιο ήπιες, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των εφήβων».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Κατσάμπας, αναφέρθηκε στη σημασία της συντήρησης της θεραπείας: «Δεν υπάρχει μορφή της ακμής που να μην θεραπεύεται σήμερα - αλλά επειδή η ακμή παρουσιάζει υποτροπές, έχει μεγάλη σημασία η συντήρηση της θεραπείας για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων», είπε με έμφαση ο κ. Α. Κατσάμπας ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης ότι «πολλοί από τους μύθους που συνοδεύουν την ακμή, όπως ο μύθος της σοκολάτας ή και των τηγανητών φαγητών, δεν ισχύουν».

Η συμμετοχή των Ελλήνων δερματολόγων στη δορυφορική διάλεξη του καθηγητή Δρ. Χρ. Ζουμπούλη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο Έλληνας καθηγητής που διαπρέπει στη Γερμανία ως Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής και του Ανοσολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου του Dessau και επικεφαλής Κλινικών Ερευνών του εργαστηρίου Βιογεροντολογίας, Δερματοφαρμακολογίας, Δερματοενδοκρινολογίας, στο Πανεπιστήμιο Freie Universität του Βερολίνου, θεωρείται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ο opinion leader στην ακμή.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, οι καθηγητές κ.κ. Χρήστος Ζουμπούλης και Ανδρέας Κατσάμπας παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά με τη βιολογική θεραπεία της ακμής Sebium Global

Στη δορυφορική διάλεξη της Bioderma έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη μονοθεραπεία της ακμής με το νέο Sebium Global, προϊόν το οποίο αποτελεί την πρώτη και μοναδική εντατική φροντίδα προσώπου που προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής, επαναφέροντας με βιολογικό τρόπο το σμήγμα και τα λιπίδια στο επίπεδο του υγιούς δέρματος.

Το Sebium Global είναι μία εντατική φροντίδα νέας γενιάς που δρα τόσο στις βιολογικές αιτίες, όσο και στις συνέπειες των ατελειών της ακμής χάρη στο κατοχυρωμένο μοναδικό συνδυασμό της πατέντας FLUIDACTIV® και ενός νέου ενεργού συστατικού, του Bakuchiol, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη φροντίδα για το δέρμα με τάση ακμής. Eνδείκνυται τόσο για τις φλεγμονώδεις (σπυράκια) όσο και για τις μη φλεγμονώδεις (μαύρα στίγματα) βλάβες.

Αυτός ο νέος κατοχυρωμένος συνδυασμός FLUIDACTIV® και Bakuchiol έχει αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές ιδιότητες που σε συνδυασμό με δερματολογικά αναγνωρισμένους παράγοντες δρουν απευθείας στα σπυράκια καταπολεμώντας την φλεγμονή. Μιμείται τις ιδιότητες της βιταμίνης Ε που είναι πολύ σημαντική για την προστασία των λιπιδίων του σμήγματος - και η οποία εκλείπει από τα άτομα με ακμή - σταματώντας με βιολογικό τρόπο τη φυσιολογική διαδικασία της ακμής.

Η σύνθεση του Sebium Global εμπεριέχει επίσης κερατολυτικούς παράγοντες που αποτρέπουν την πάχυνση της κεράτινης στοιβάδας και έτσι εξαλείφει τα μαύρα στίγματα και καθαρίζει τους πόρους.

Η εφαρμογή του Sebium Global δύο φορές ημερησίως για 57 ημέρες, έχει δείξει σημαντική μείωση στις φλεγμονώδεις βλάβες της ακμής στο 78% των ασθενών.

Σχετικά με τη Bioderma
Για 30 χρόνια, με την βοήθεια των καλύτερων ειδικών στην βιολογία του δέρματος, η Bioderma έχει αφιερώσει την έρευνά της κυρίως στην κατανόηση των βασικών λειτουργιών του δέρματος. Με τις θεμελιώδεις καινοτομίες της, η έρευνα της Bioderma όχι μόνο επανορθώνει τις διαταραχές του δέρματος, αλλά δρα στις βασικές βιολογικές του διαδικασίες με σκοπό την φυσική και μόνιμη αποκατάσταση της ισορροπίας του.

Τα προϊόντα Bioderma διανέμονται σε περισσότερες από 90 χώρες και στοχεύουν στην αποφυγή χημικών ουσιών που δεν είναι ανεκτά από το δέρμα. Περιέχουν 100% αγνά, φυσικά, ενεργά συστατικά τα οποία σέβονται την φυσιολογία του δέρματος.
Στην Ελλάδα διανέμονται από την Pharmathen.

Σχετικά με τη PHARMATHEN

Η Pharmathen είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με διεθνή δραστηριοποίηση. Με αιχμή της επιχειρησιακής της λειτουργίας την επιστημονικότητα, η Pharmathen κατέχει ένα διαφοροποιημένο portfolio προϊόντων που διατίθενται παγκόσμια και περιλαμβάνει πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα καθώς και φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί εταιρεία - μοντέλο ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας & ανάπτυξης στην Ελλάδα επενδύοντας στην Έρευνα περισσότερα από 20 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.
Με τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η Pharmathen καλύπτει στη δραστηριοποίησή της όλο το φάσμα, από την ανάπτυξη, έως την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, απασχολώντας πάνω από 980 άτομα.
Η Εταιρεία πρόσφατα ίδρυσε γραφεία στην Ιορδανία και την Αυστραλία και απέκτησε μόνιμη αντιπροσώπευση στην Ν. Αμερική, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.
Στη Pharmathen, «δημιουργούμε έναν κόσμο που θέλουμε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας».

Pharmathen 1

Διαβάστε ακόμη:

Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν... σπυράκια

Τρεις δυνατές λύσεις για την ακμή

Τα «καλά» βακτήρια μπορεί να δώσουν τη λύση σε δερματικά προβλήματαΣπυράκια με πύον:

Τι τα προκαλεί και πώς θα τα αντιμετωπίσετε

H Pharmathen στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ευρώπης