ΥΓΕΙΑ

Πώς θα κοιμηθείτε ευχάριστα αν έχετε μπούκωμα στη μύτη

Το γνωστό σε όλους μας "μπούκωμα" της μύτης, η συνεχής καταρροή και το συνάχι, δεν αποτελούν σοβαρούς λόγους ανησυχίας για την υγεία σας, αλλά σίγουρα μπαίνουν εμπόδιο στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πώς θα κοιμηθείτε ευχάριστα αν έχετε μπούκωμα στη μύτη

Ειδικά ο ύπνος σας μπορεί να επηρεαστεί έντονα από τη δυσφορία, επειδή δεν μπορείτε να αναπνεύσετε σωστά.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από το μπούκωμα και το συνάχι:

Εισπνοές με σκόρδο

Αν η λοίμωξη δεν έχει εκδηλωθεί πλήρως ακόμα, οι εισπνοές πρέπει να είναι η πρώτη σας πορεία δράσης για να ανακουφιστείτε από την ταλαιπωρία.

Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέστε φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο σε αυτό (3 έως 4 σκελίδες αρκούν). Σταθείτε πάνω από την κατσαρόλα που βγάζει ατμούς, καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αρχίσετε να παίρνετε βαθιές εισπνοές. Στην αρχή ίσως νιώσετε λίγο δυσάρεστα/άβολα, αλλά θα σας βοηθήσει.

Ο ατμός από μόνος του είναι ένα καταπληκτικό αποσυμφορητικό και βοηθά να καθαρίσει τις αναπνευστικές οδούς. Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και έχει αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Εισπνοές με μηλόξυδο

Αντί για φρέσκο σκόρδο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο. Μια αναλογία 1:1 με το βρασμένο νερό θα δημιουργήσει ένα ισχυρό διάλυμα. Το μηλόξυδο αραιώνει την συσσωρευμένη βλέννα και βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης.

Εισπνοές με αιθέρια έλαια

Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου από τεϊόδεντρο, το οποίο είναι ένα άλλο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και αντιμυκητιακό προϊόν. Με την εισπνοή, θα μεταφέρετε το αντιβιοτικό άμεσα στις ρινικές σας μεμβράνες.

Επίσης, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου βοηθά στη ρινική συμφόρηση, που προκαλείται από κρυολογήματα και λοιμώξεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε γρηγορότερα από τους κάλους

Πώς γίνεται σωστά η αυτοεξέταση για καρκίνο του μαστού (vid)

Διόγκωση σπλήνας: Ποιους σοβαρούς κινδύνους υποδηλώνει

Τα απλά συμπτώματα που δείχνουν ουρολοίμωξη