ΥΓΕΙΑ

Bill Gates: Το εμβόλιο ενάντια στον HIV θα είναι έτοιμο το 2030

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας απέστειλε ο Bill Gates στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας.

Bill Gates: Το εμβόλιο ενάντια στον HIV θα είναι έτοιμο το 2030

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, ο πρόεδρος της Microsoft και ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού Bill & Melinda Gates Foundation δήλωσε πως οι νέες φαρμακευτικές λύσεις και η δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου πρόκειται να αποτελέσουν την οριστική λύση στην παγκόσμια μάχη με τον ιό HIV.

Ο Gates εκτιμά ότι τα καινοτόμα φάρμακα και το εμβόλιο –τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε «θαύματα»– θα είναι διαθέσιμα έως το 2030.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι εντός της επόμενης 15ετίας θα αποκτήσουμε τα δύο νέα εργαλεία», δήλωσε ο Gates. Το εμβόλιο θα αποδειχθεί καταλυτικό στην πρόληψη των νέων λοιμώξεων, ενώ τα νέα φάρμακα θα περιορίσουν σημαντικά την ανάγκη για μακρόχρονη θεραπεία.

Μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του έχουν διαθέσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 15 χρόνια για την προώθηση της Ιατρικής Έρευνας.