ΥΓΕΙΑ

Δημόσιες τουαλέτες & ουρολοίμωξη: Το λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες

Για του περισσότερους από εμάς, οι δημόσιες τουαλέτες είναι συνώνυμες με τα μικρόβια. Τι κάνουμε όμως όταν η ανάγκη μας σπρώχνει να χρησιμοποιήσουμε μια κοινόχρηστη τουαλέτα;

Δημόσιες τουαλέτες & ουρολοίμωξη: Το λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες

Αρχικά βάζουμε τη βιολογική μας ανάγκη πάνω από τη φοβία μας για τα μικρόβια και επίσης προσέχουμε να μην κάνουμε το παρακάτω συχνότατο λάθος.

Για να αποφύγουμε την άμεση επαφή με τη λεκάνη, συχνά σκύβουμε επάνω από αυτή και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε. Η πρακτική αυτή στην πραγματικότητα αυξάνει τον κίνδυνο ουρολοίμωξης.

Όταν κάνουμε βαθύ κάθισμα, συσπώνται οι μύες της λεκάνης και σφίγγουν γύρω από την ουρήθρα. Έτσι, είναι πιο δύσκολο να αδειάσει εντελώς η κύστη. Όταν οι μύες της λεκάνης είναι χαλαροί, η ροή των ούρων είναι μεγαλύτερη και μαζί με τα ούρα απομακρύνονται αποτελεσματικότερα και τα βακτήρια που προκαλούν την ουρολοίμωξη.

Εάν –ιδανικά– στην τουαλέτα υπάρχει το ειδικό χάρτινο κάλυμμα, χρησιμοποιήστε το για να αποφύγετε την άμεση επαφή με τη λεκάνη, αλλιώς απλώστε μια γενναία δόση χαρτί τουαλέτας επάνω στη λεκάνη.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγός επιβίωσης για τις... δημόσιες τουαλέτες!
Σεξ & ουρολοίμωξη: Τι πρέπει να γνωρίζετε
Ουρολοίμωξη: 4 tips για να την αποφύγετε
Τι να κάνετε αν πάθετε ουρολοίμωξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ