ΥΓΕΙΑ

Πατούλης: Να στηριχθεί η εξωσωματική γονιμοποίηση στην χώρα μας

Την ανάγκη στήριξης της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα μας, με τη ολοκλήρωση του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου που έχει κατά επανάληψη ζητήσει ο ΙΣΑ, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο.

Πατούλης: Να στηριχθεί η εξωσωματική γονιμοποίηση στην χώρα μας

Το θέμα της ημερίδας, στην οποία παρέστη και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν «η Εξωσωματική γονιμοποίηση και ο Ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα» και στόχος ήταν η ανάδειξη των μεγάλων πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα μας στο τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι η χώρα μας διαθέτει υψηλό επιστημονικό προσωπικό, με μεγάλη εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα που αποτελεί πόλο έλξης για ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

«Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης τους ιατρικού τουρισμού», τόνισε ο κ. Πατούλης και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των νομοθετικών προβλέψεων και στην έκδοση των απαραίτητων διαταγμάτων καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, δεν ανταποκρίθηκαν στο σημαντικό αυτό αίτημα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας έχει ήδη δημιουργήσει την σχετική επιτροπή με επικεφαλή τον πρόεδρο της Επιτροπής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής καθ. Αρ. Αντσακλή και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την στήριξη του σημαντικού αυτού τομέα και θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Διαβάστε ακόμη:

Αύριο το προεδρικό διάταγμα για τη λειτουργία των εξωσωματικών μονάδων