ΥΓΕΙΑ

Ακράτεια ούρων; Παρελθόν με την Αυτόματη Βαλβίδα Καθετήρα Mirovalve

Στατιστικά, οι περισσότεροι άνδρες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τον προστάτη τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ακράτεια ούρων; Παρελθόν με την Αυτόματη Βαλβίδα Καθετήρα Mirovalve

Όταν η θεραπεία του προστάτη προκαλέσει ακράτεια ούρων, οι άνδρες θα πρέπει να ζητούν τη βοήθεια του ουρολόγου τους.

Με τον όρο ακράτεια ούρων εννοούμε τον ανεπαρκή έλεγχο της ούρησης ή απλά την ακούσια απώλεια ούρων.

bigstock Illustration Featuring an Elde 74342752

Οι επιπτώσεις της ακράτειας στη ζωή του ασθενούς

Η επιτυχής αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων αποτελεί ένα σύγχρονο ιατρικό επίτευγμα με εξαιρετικά θετικές επιδράσεις στη σωματική και ψυχική υγεία και στην ποιότητα ζωής τόσο του ασθενούς όσο και του προσωπικού και κοινωνικού του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες η ακράτεια ούρων συνοδεύεται από συναισθήματα ντροπής, μείωση της αυτοπεποίθησης και μείωση της σεξουαλικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Τα άτομα με ακράτεια καταλήγουν να ζουν με πάνες, που πέρα από τα ζητήματα υγιεινής και τα ιατρικά προβλήματα που δημιουργούν, όπως ουρολοιμώξεις και δερματοπάθειες, οδηγούν τον ασθενή σε κοινωνική απομόνωση. Συχνά, η ακράτεια οδηγεί σε κατάθλιψη, με δραματικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τόσο των ασθενών όσο και των οικείων τους.

Δυστυχώς, ενώ περισσότερες από 7 στις 10 περιπτώσεις ακράτειας μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, πάνω από το 50% των περιπτώσεων δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια, αλλά περιορίζονται σε μη ιατρικές πηγές ενημέρωσης και στη χρήση πάνας ακράτειας.

bigstock Man covering his crotch with b 87232583

Η ακράτεια δεν αποτελεί πλέον ταμπού

Στις μέρες μας, η ακράτεια των ούρων έπαψε να αποτελεί ταμπού για τον ασθενή και το γιατρό και θεωρείται πλέον φυσική συνέπεια του γήρατος, κάποιας χειρουργικής πράξης ή παθήσεων όπως η υπερτροφία προστάτη και η αφαίρεσή του.

Χάρη στη σύγχρονη ιατρική γνώση και τα μοντέρνα και βελτιωμένα βιοτεχνολογικά υλικά, εξασφαλίζεται η πλήρης αντιμετώπιση της ακράτειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

H Αυτόματη Βαλβίδα Καθετήρα Mirovalve προσφέρει ασύγκριτη ευκολία και σιγουριά στα άτομα που φορούν μόνιμο καθετήρα (τύπου Foley), αφού χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό της, η κένωση της κύστης γίνεται εύκολα, χωρίς να επιβαρύνεται καθημερινά ο ασθενής με έναν άκομψο ουροσυλλέκτη.

bigstock D Persons Mans Need A Toilet 50734115

Γιατί η πρωτοποριακή βαλβίδα MiroValve είναι ιδανική

Η καινοτομία της βαλβίδας MiroValve έγκειται στο γεγονός ότι επιτρέπει στους ασθενείς να πραγματοποιούν καθημερινά όλες τους τις δραστηριότητες, ελέγχοντας απόλυτα την ούρησή τους και χωρίς να φέρουν μαζί τους τον ουροσυλλέκτη.

Ο ουροσυλλέκτης χρησιμοποιείται κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες του ύπνου, οπότε και η βαλβίδα λειτουργεί αυτόματα, αποχετεύοντας τα ούρα σε αυτόν. Το πρωί, όταν αφαιρεθεί, η βαλβίδα κλείνει αυτόματα, επιτρέποντας ξανά όλες τις δραστηριότητες και κοινωνικές συναναστροφές χωρίς τη δυσκολία και το αίσθημα ντροπής που συνεπάγεται η χρήση ουροσυλλέκτη.

{youtube}1benpebNUq8{/youtube}

Εφαρμόζεται σε όλους τους καθετήρες και ουροσυλλέκτες

O καινοτόμος και πρωτοποριακός σχεδιασμός της σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εφαρμόζει σε όλα τα στόμια των καθετήρων και τις υποδοχές των ουροσυλλεκτών που κυκλοφορούν στην αγορά καθιστά τη βαλβίδα MirοValve μοναδική στη χρήση.

m2

Χρήση με το ένα χέρι

Η χρήση της βαλβίδας καθετήρα MirοValve γίνεται με το ένα χέρι. Ο εργονομικά σχεδιασμένος ολισθητήρας δεν απαιτεί καθόλου δύναμη για να ανοίξει η βαλβίδα, ώστε να αδειάσει η κύστη, με το άκρο της βαλβίδας να κρατιέται πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας.

m3

Καινοτόμος μηχανισμός ανοίγματος και ανάσχεσης

Λίγο πριν τον ύπνο, ο ασθενής θα πρέπει απλά να τοποθετήσει τον ουροσυλλέκτη στο άκρο της βαλβίδας. Με τον τρόπο αυτό η βαλβίδα παραμένει ανοιχτή όλη νύχτα και τα ούρα αποχετεύονται εύκολα στον ουροσυλλέκτη.

Το πρωί, όταν αποσυνδεθεί ο ουροσυλλέκτης, η βαλβίδα κλείνει αυτόματα, καθώς δεν απαιτείται κανένας ειδικός χειρισμός.

Εάν ο ασθενής βρίσκεται εκτός σπιτιού και χωρίς τον ουροσυλλέκτη, απλά θα πρέπει να πιέσει με τον ένα χέρι τον ολισθητήρα, προκειμένου να ανοίξει η βαλβίδα, ώστε να αδειάσει η κύστη, με το άκρο της βαλβίδας να κρατιέται πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας.

m4

Ξεχάστε τα πώματα και τις τάπες καθετήρα

Με την αυτόματη ανάσχεση της βαλβίδας Mirovalve, ο κίνδυνος να λερωθούν τα ρούχα ή το κρεβάτι μηδενίζεται και κατ' επέκταση και οι άσχημες οσμές.

Επίσης, η πιθανότητα λοίμωξης εξαιτίας ανεπαρκώς αποθηκευθέντων πωμάτων ελαττώνεται σημαντικά.

Παράλληλα, ο ασθενής μπορεί να μειώσει την πιθανότητα λοίμωξης στο ελάχιστο, ψεκάζοντας τη βαλβίδα καθετήρα MiroValve με ένα απολυμαντικό σπρέι.

m6

Καθαρίζεται η βαλβίδα MiroValve;

Η βαλβίδα MiroValve μπορεί απλά και εύκολα να καθαριστεί ή να απολυμανθεί. Στις οδηγίες χρήσης που έρχονται μαζί με κάθε βαλβίδα, περιγράφεται η διαδικασία καθαρισμού και αποστείρωσης.

mir1

Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάτε τη βαλβίδα;

Καλό θα είναι η βαλβίδα MiroValve να αντικαθίσταται με καινούργια κάθε φορά που αλλάζει και ο ουροκαθετήρας διαρκείας, αφού και τα δύο είναι ιατρικά προϊόντα μιας χρήσεως.

Σε κάθε περίπτωση, το χρόνο αλλαγής θα πρέπει να τον καθορίζει ο θεράπων ιατρός. Ωστόσο, εφόσον δεν έχει εκφέρει άποψη, συνιστάται η βαλβίδα MiroValve να παραμένει συνδεδεμένη με τον ουροκαθετήρα διαρκώς και να αλλάζει μαζί του.

bigstock active Relaxed summer vacation 19424495