ΥΓΕΙΑ

Πότε η χαλαρή στύση δείχνει πρόβλημα στην καρδιά

Η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες αποτελεί ισχυρή ένδειξη αυξημένου κινδύνου εμφράγματος, εγκεφαλικού και άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Πότε η χαλαρή στύση δείχνει πρόβλημα στην καρδιά

Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι είναι μεταξύ 40 και 50 ετών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ύπαρξη στυτικής δυσλειτουργίας ισοδυναμεί με αύξηση κατά 40% του κινδύνου για καρδιαγγειακό πρόβλημα, ακόμα κι όταν λαμβάνονται υπ' όψιν και οι άλλοι παράγοντες κινδύνου για την καρδιά, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, η χοληστερόλη και πίεση.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι συνθήκες που προκαλούν στένωση των αρτηριών και έτσι μειωμένη αιμάτωση της καρδιάς και του εγκεφάλου, ελαττώνουν την ροή αίματος και στο πέος – και δίχως επαρκή αιμάτωση, δεν επιτυγχάνεται καλή στύση.

Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι τόσο η στυτική δυσλειτουργία όσο και το πρόβλημα της καρδιάς στην πραγματικότητα πηγάζουν από κάποιο άλλο υποκείμενο πρόβλημα, με συνέπεια, πριν μπλοκαριστούν οι αρτηρίες γύρω από την καρδιά, να έχουν προηγουμένως μπλοκαριστεί οι μικρότερες αρτηρίες του γεννητικού οργάνου του άνδρα.

sex
Αυτό το έχετε διαβάσει;
Φυσικές λύσεις για καλύτερη στύση

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι αρτηρίες χάνουν την ελαστικότητά τους με το πέρασμα του χρόνου, πρώτα στο πέος και μετά στην καρδιά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η στυτική δυσλειτουργία αυξάνει με την ηλικία.

Διαπίστωσαν λοιπόν τα εξής ποσοστά εμφάνισης ανά ομάδα ηλικιών: άνδρες 40-49 ετών 2,4%, 50-59 ετών 5,6%, 60-70 ετών 17%, 70 ετών και άνω 39%.

Στους άνδρες που διάγουν την έκτη, έβδομη και όγδοη δεκαετία της ζωής τους, ο συνολικός αριθμός καρδιακών επεισοδίων είναι αυξημένος σε όσους έχουν στυτική δυσλειτουργία, όμως το πρόβλημα -και ο κίνδυνος – είναι αναλογικά μεγαλύτερος στους άνδρες 40-49 ετών.

Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η αναφορά της στυτικής δυσλειτουργίας στον οικογενειακό γιατρό, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Στύση: Αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες που την επηρεάζουν