ΥΓΕΙΑ

Πονοκέφαλος τάσης: Πώς θα τον προλάβετε

Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία τάσης είναι η πιο συχνή μορφή πονοκεφάλου.

Πονοκέφαλος τάσης: Πώς θα τον προλάβετε

Οι πονοκέφαλοι τάσης εμφανίζονται συνήθως όταν είναι σφιγμένοι οι μύες του αυχένα, των ώμων και του κρανίου. Παρότι δεν είναι οξύς πονοκέφαλος που μπορεί να σας αναγκάσει να διακόψετε τις δραστηριότητές σας, είναι σίγουρα ενοχλητικός.

Πώς θα τον προλάβετε

Μην παραλείπετε γεύματα, πίνετε πολύ νερό και προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά.
Επίσης μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας και αποφύγετε το άγχος και την έντονη κούραση.

Τεχνικές χαλάρωσης

Η σωματική και διανοητική χαλάρωση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε έναν πονοκέφαλο.
Βάλτε ένα θερμό επίθεμα στον αυχένα και τους ώμους σας για να χαλαρώσετε τους μύες.
Αν ασχολείστε με τη yoga ή το διαλογισμό, μερικές ασκήσεις καθοδηγούμενης χαλάρωσης όλων των μυών του σώματος μπορεί επίσης να συμβάλουν εάν τις κάνετε τακτικά.

Βιοανάδραση

Είναι μια τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο στις λειτουργίες του σώματός σας και χρησιμοποιείται ευρέως στην πρόληψη και τη θεραπεία των πονοκεφάλων και της ημικρανίας. Ο θεραπευτής συνδέει ηλεκτρόδια στο δέρμα σας ώστε να εντοπίσει ηλεκτρικά σήματα από τους μύες του αυχένα και των ώμων σας. Μαθαίνετε με την καθοδήγησή του να αναγνωρίζετε πότε είστε σε ένταση και μετά μαθαίνετε τρόπους να χαλαρώσετε τους μύες προτού σφιχτούν τόσο πολύ που να οδηγήσουν σε πονοκέφαλο.

Φαρμακευτική αγωγή

Αν οι μη φαρμακευτικές μέθοδοι δεν σας βοηθούν και δεν σας ανακουφίζουν, είναι χρήσιμο να συζητήσετε το θέμα με το γιατρό σας ακόμη κι αν δεν θεωρείτε πως είναι πολύ σοβαρό. Η επίδραση των πονοκεφάλων στην ποιότητα της ζωής σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντική.

Διαβάστε επίσης:
Πονοκέφαλος πάνω από 15 μέρες τον μήνα; Τι μπορεί να κρύβει
Πονοκέφαλος: Ποιες είναι οι 8 συνηθέστερες αιτίες του