ΥΓΕΙΑ

Απαλλαγείτε για πάντα από την κακοσμία των ποδιών με αυτά τα tips

Το καλοκαίρι το πρόβλημα της κακοσμίας των ποδιών επιτείνεται λόγω της ζέστης και του ιδρώτα.

Απαλλαγείτε για πάντα από την κακοσμία των ποδιών με αυτά τα tips

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips με υλικά που έχετε στο ντουλάπι και το ψυγείο σας και πείτε αντίο στην κακοσμία των ποδιών.

Μαγειρική σόδα
Ψεκάστε τα παπούτσια με 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό και αφήστε να απορροφήσει την υγρασία.
Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα είναι να κάνετε ένα ποδόλουτρο. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και μουλιάζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ για ένα μήνα.

Αλάτι
Προσθέστε μία κουταλιά μαγειρικό ή θαλασσινό αλάτι σε ζεστό νερό και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν. Αφήστε τα για 10 λεπτά και επαναλάβατε εάν χρειαστεί.

Μαύρο τσάι
Κάντε ποδόλουτρο με μαύρο τσάι. Το ταννικό οξύ, ένα συστατικό του τσαγιού, θεωρείται ότι έχει στυπτικές ιδιότητες, που εμποδίζουν τα πόδια να ιδρώσουν.
Θα χρειαστείτε 5 σακούλες μαύρο τσάι σε 1 λίτρο βραστό νερό. Αφήστε το να κρυώσει, προσθέστε παγάκια (το καλοκαίρι) και βάλτε τα πόδια σας για 20 έως 30 λεπτά.

Νερό
Μια άλλη θεραπεία για ιδρωμένα πόδια είναι η εναλλαγή σε κρύα και ζεστά ποδόλουτρα. Η τακτική αυτή μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στα πόδια, άρα και την εφίδρωση. Μετά από ένα απολαυστικό ζεστό ποδόλουτρο, βάλτε τα πόδια σας σε ένα δεύτερο ποδόλουτρο που περιέχει κρύο νερό, παγάκια και 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού.

Για καλύτερα αποτελέσματα τρίψτε τα πόδια σας με αλκοόλ μετά το ποδόλουτρο.

Διαβάστε επίσης:
Κακοσμία στόματος: Με ποιες παθήσεις συνδέεται
Οι καλύτερες και χειρότερες τροφές για την κακοσμία του στόματος