ΥΓΕΙΑ

Γιατί το μωρό δεν πρέπει να παίζει με το τάμπλετ

Αυστηρή προειδοποίηση στους γονείς που αφήνουν το μωρό τους να παίζει με iPad ή τάμπλετ απευθύνουν οι επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα με την ανάπτυξή τους.

Γιατί το μωρό δεν πρέπει να παίζει με το τάμπλετ

Ο ψυχολόγος Δρ. Richard House κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και λέει ότι το να δίνουμε στα μικρά παιδιά μας να παίζουν με το iPad ή άλλες ταμπλέτες είναι εφάμιλλο του να τα κακοποιούμε, καθώς είναι πολύ πιθανό να κάνουμε κακό στην εξέλιξή τους.

Σε άρθρο του στο περιοδικό Nursery World τόνισε ότι οι εικόνες που τα μωρά και τα νήπια παίρνουν από αυτά τα μέσα διαστρεβλώνουν την αντίληψή τους για τον κόσμο. Ουσιαστικά είναι σαν να τα μπερδεύουμε τη στιγμή που έχουν μόλις αρχίσει να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.

Ο Δρ. Richard House θύμισε ότι η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει τα παιδιά κάτω των δύο ετών να μην έχουν καθόλου πρόσβαση σε οθόνες και τα μεγαλύτερα να τις χρησιμοποιούν με μέτρο. Άλλοι βέβαια επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα και μία μικρή θετική επίδραση από τη χρήση τέτοιων ηλεκτρονικών μέσων από τα παιδιά αλλά ότι χρήζει διερεύνησης.

Διαβάστε επίσης:
Έχετε αϋπνίες; Μακριά από τις οθόνες και τα e-books
Τάμπλετ και κινητά ευθύνονται για την οσφυαλγία στους νέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ