ΥΓΕΙΑ

Ευεργετική για τη γυναικεία καρδιά λίγη μπύρα την εβδομάδα

Οι γυναίκες που πίνουν μπύρα μία με δύο φορές την εβδομάδα αντιμετωπίζουν κατά 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, σε σύγκριση με όσες πίνουν είτε πολλή μπύρα είτε δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Ευεργετική για τη γυναικεία καρδιά λίγη μπύρα την εβδομάδα

Οι ερευνητές της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Ντομινίκ Χάνγκε, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο σκανδιναβικό ιατρικό περιοδικό Scandinavian Journal of Primary Health Care, μελέτησαν 1.500 γυναίκες για περίοδο 32 ετών.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπύρας, κρασιού, βότκας κ.α.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφραγμάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου. Στη διάρκεια της έρευνας, 185 γυναίκες έπαθαν έμφραγμα και 162 εγκεφαλικό, ενώ 160 εμφάνισαν διαβήτη και 345 καρκίνο.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ενώ από την άλλη η περιορισμένη κατανάλωση μπύρας φαίνεται να προστατεύει από έμφραγμα. Δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί κατά πόσο η μέτρια κατανάλωση κρασιού έχει ανάλογα θετική επίδραση σε μια γυναίκα, πράγμα για το οποίο χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ