ΥΓΕΙΑ

Πώς θα φύγει πιο γρήγορα η μελανιά

Εάν είστε από τα άτομα που μελανιάζουν με το παραμικρό, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Πώς θα φύγει πιο γρήγορα η μελανιά

Οι μελανιές σχηματίζονται πιο εύκολα όταν το δέρμα γίνεται πιο λεπτό με την πάροδο των ετών, όταν μειώνεται το κολλαγόνο του δέρματος ή όταν εκφυλίζονται τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων κάτω από την επιδερμίδα. Επίσης, οι μελανιές εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα που έχουν έλλειψη βιταμίνης C ή βιταμίνης Κ στον οργανισμό τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να φύγει πιο γρήγορα η μελανιά:

- Επιλέξτε μια κρέμα με εκχύλισμα από το λουλούδι άρνικα, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά να υποχωρήσει η φλεγμονή.

- Εάν δεν λαμβάνετε μέσω της διατροφής σας τις απαραίτητες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμίνης Κ, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να σας συστήσει συμπλήρωμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε τις δύο βιταμίνες σε κρέμες και αλοιφές.

- Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ένα φρούτο με ευεργετική δράση ενάντια στις μελανιές είναι ο ανανάς. Το ζουμερό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελαΐνη και το οποίο καταπολεμά το οίδημα.

- Εφαρμόστε πάγο (ποτέ απευθείας, αλλά τυλιγμένο σε πετσέτα ή κάποιο άλλο καθαρό πανί) στη μελανιά μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα εμφανιστεί για να υποχωρήσει πιο γρήγορα η φλεγμονή και ο πόνος.

Διαβάστε επίσης:

Μελανιάζετε με το παραμικρό; Δείτε τι φταίει
Πονόλαιμος: Το απλό τεστ που σας δείχνει αν είναι σοβαρός
Τεστ: Υπολογίστε την πραγματική ηλικία της καρδιάς σας