ΥΓΕΙΑ

Κακή στύση: Για ποια σοβαρή πάθηση προειδοποιεί

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η μη ικανότητα επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης ικανής να επιτρέπει τη συνουσία.

Κακή στύση: Για ποια σοβαρή πάθηση προειδοποιεί

Η κακή στύση έχει συνδεθεί με μια σειρά παθήσεων, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η υπέρταση και τα προβλήματα του προστάτη.

Εκτός από τα παραπάνω, οι άνδρες που εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία πρέπει να το εκλάβουν και ως «καμπανάκι» για μια ακόμη σοβαρή ασθένεια.

Σύμφωνα με μελέτη της Mayo Clinic όσοι δεν έχουν καλή στύση, έχουν 80% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθεια.

Μάλιστα οι νεότεροι άνδρες 40-49 ετών με στυτική δυσλειτουργία έχουν διπλάσιο κίνδυνο για την εμφάνιση καρδιοπάθειας.

Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια της τόσο μεγάλης σύνδεσης, κάποιο ειδικοί εκτιμούν πως τόσο η στυτική δυσλειτουργία όσο και το πρόβλημα στο καρδιαγγειακό, στην πραγματικότητα πηγάζουν από κάποιο άλλο υποκείμενο πρόβλημα, συνέπεια του οποίου είναι πριν αποφράξουν τα αγγεία της καρδιάς, να αποφράσσουν τα αγγεία του γεννητικού συστήματος στον άνδρα.

Μια άλλη πιθανότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι οι αρτηρίες χάνουν την ελαστικότητά τους με το πέρασμα του χρόνου, πρώτα στο πέος και μετά στην καρδιά.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι η στυτική δυσλειτουργία αυξάνει επίσης με την πρόοδο της ηλικίας.

Στους άνδρες που διάγουν την έκτη, έβδομη και όγδοη δεκαετία της ζωής τους, ο συνολικός αριθμός καρδιακών επεισοδίων είναι αυξημένος σε όσους έχουν στυτική δυσλειτουργία, όμως το πρόβλημα -και ο κίνδυνος- είναι αναλογικά μεγαλύτερος στους άνδρες από 40 έως 49 ετών.

Διαβάστε επίσης:
Μικρή διάρκεια στύσης: Πού οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε
Ξαφνική απώλεια στύσης: Πώς να το αντιμετωπίσετε όταν θα συμβεί