ΥΓΕΙΑ

Απαλλαγείτε φυσικά από τον πονόλαιμο και τη βραχνάδα

Ο λαιμός είναι αρκετά εκτεθειμένος σε εξωτερικούς παράγοντες, όλο το χρόνο, με αποτέλεσμα συχνά να ταλαιπωρείται και να παραπονιόμαστε για πονόλαιμο.

Απαλλαγείτε φυσικά από τον πονόλαιμο και τη βραχνάδα

Οι ενοχλήσεις στο λαιμό γίνονται συχνά αντιληπτές σα γδάρσιμο και ξηρότητα στην αρχή. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να αυξηθούν και να οδηγήσουν σε πόνο, ερυθρότητα, οίδημα, βήχα, θερμότητα, δυσκαταποσία, κνησμό, φαγούρα, βραχνάδα και αφωνία. Συνήθως δεν διαρκούν πολύ, αλλά είναι μία άβολη και ενοχλητική κατάσταση.

Οι αιτίες μπορεί να είναι λοιμώδεις μη λοιμώδεις . Οι πιο συνηθισμένες μη λοιμώδεις αιτίες είναι το κάπνισμα, ο κλιματισμός, η κεντρική θέρμανση, ο ξηρός αέρας, οι αλλαγές καιρού ή και μακρά η χρήση φωνής. Πολλά επαγγέλματα για παράδειγμα απαιτούν μακρά χρήση της φωνής καθημερινά όπως οι εκφωνητές, οι καθηγητές κ.τ.λ. με αποτέλεσμα να κακομεταχειρίζονται τη φωνή τους και η βραχνάδα να είναι συχνή για αρκετό διάστημα. Επιπλέον, ο λαιμός θα μπορούσε επίσης να ερεθιστεί ως αποτελέσματα φλεγμονής του φάρυγγα στα πλαίσια του κοινού κρυολογήματος και του βήχα (λοιμώδεις αιτίες).

Για την φυσική αντιμετώπιση του πονόλαιμου και της βραχνάδας, θα πρέπει:

• Να πίνετε πολλά υγρά (νερό, χυμούς και ροφήματα) σε φυσιολογική θερμοκρασία

• Να αποφεύγετε χώρους με πολύ θόρυβο, όπου αναγκάζεστε να μιλάτε πιο δυνατά

• Να αποφεύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ

• Αποφύγετε τα φάρμακα και προτιμήστε μια φυσική και αξιόπιστη λύση όπως το Voxlysopaine.

Οι παστίλιες VoxLysopaine είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό για το λαιμό και τη φωνή, οι οποίες περιορίζουν τον πονόλαιμο και μειώνουν τη βραχνάδα.

Μπορεί να ληφθεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, να καταπραΰνει τον ερεθισμό & τη φλεγμονή του στοματικού & φαρυγγικού βλεννογόνου, να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της δυσφορίας στο λαιμό όπως ξηρότητα, φαγούρα, τραχύτητα, δυσκαταποσία ή βραχνάδα και να υποστηρίξει την ανάρρωση του βλεννογόνου. Ταυτόχρονα όμως, τα μοναδικά συστατικά του (στυπτηρία και βρύα Ισλανδίας) προστατευτούν από τη βακτηριακή αποίκιση και ενισχύουν τη φωνή σας. Η αποτελεσματικότητα τους έχει επικυρωθεί με μονογραφία από το ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και θεωρείται παραδοσιακό φυσικό φάρμακο.

Οι λοιμώδεις αιτίες όπως η φαρυγγίτιδα και η λαρυγγίτιδα, συνήθως οφείλεται σε ιούς. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 τύποι ιών που προκαλούν οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού, αλλά οι πιο συνηθισμένοι είναι οι κοροναϊοί, αδενοϊοί, ρινοϊοί κτλ. Οι ιοί είναι ιδιαίτερα μεταδοτικοί, για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να σταματήσετε τη γρήγορη εξάπλωση τους ειδικά στην οικογένεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου ο πόνος γίνεται πιο έντονος και το οίδημα μπορεί να προκαλέσει και πυρετό. Τότε, εμπιστευτείτε μια σίγουρη λύση π.χ. παστίλιες Lysopaine με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Κλινική έρευνα σε ασθενείς με πονόλαιμο επιβεβαιώνει πως στις 92,5% των περιπτώσεων ο πονόλαιμος υποχώρησε με χρήση Lysopaine λόγω της αντιφλεγμονώδους και αντισηπτικής της δράσης.

Θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό ...

• Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε καθόλου ή αν η αλλαγή της φωνής έγινε απότομα και σύντομα

• Αν η βραχνάδα σας φέρνει και πόνο χωρίς να έχετε κρυολόγημα και συνοδεύεται από:
- δυσκολία στην κατάποση και πόνο στο αυτί
- αιμόπτυση (αίμα στο σιάλο) , δύσπνοια
- μία ψηλαφητή μάζα ή παρουσία διόγκωσης στον τράχηλο

• Αν η βραχνάδα στη φωνή σας διαρκεί πάνω από 2 εβδομάδες. Οι καπνιστές με βραχνή φωνή, για περισσότερες από 2 εβδομάδες θα πρέπει να επισκεφτούν οπωσδήποτε τον ΩΡΛ, ώστε να ελεγχθούν οι φωνητικές χορδές ενδοσκοπικά και να αποκλειστεί κακοήθης όγκος.

Σε κάθε περίπτωση ,συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή το φαρμακοποιό σας.

Χρήστος Ν. Παπαφράγκος Γενικός Ιατρός, Δ/ντής Ε.Σ.Υ Κέντρο Υγείας Μεγάρων Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Ιατρικής ( Ε.Κ.Ο.Γ.Ι)

Διαβάστε ακόμη:

Βραχνή φωνή το πρωί: Δείτε πού οφείλεται