ΥΓΕΙΑ

Μέχρι το Σάββατο το Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας στην Αθήνα

Μέχρι το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, θα διαρκέσει το 22ο ιαπανεπιστηµιακό Συνέδριο Ακτινολογίας-  που αποτελεί κορυφαία εκδήλωση του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας με συμμετοχή όλων των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Ακτινολογίας- και αποσκοπεί στη διάχυση της ιατρικής γνώσης τόσο μεταξύ συναδέλφων Ακτινολόγων όσο και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και συναφών επιστημών υγείας. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Royal Olympic. 

Μέχρι το Σάββατο το Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας στην Αθήνα

Φέτος οργανώνεται από το B' Εργαστήριο Ακτινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη διοργάνωση συμμετέχει η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΦΙΕ) με ευρεία συμμετοχή στο κύριο πρόγραμμα καθώς και με Ημερίδα σε συνέχεια του συνεδρίου την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ιατροί Ακτινολόγοι, Πυρηνικοί ιατροί, Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγοι, Φυσικοί Ιατρικής, Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι από το χώρο του Πανεπιστημίου, του ΕΣΥ, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ιδιωτικού Τομέα. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγύλες τράπεζες, διαδραστικά κλινικά φροντιστήρια, προφορικά και ηλεκτρονικά αναρτηµένες ανακοινώσεις που καλύπτουν την πλειονότητα των σύγχρονων διαγνωστικών και απεικονιστικά καθοδηγούμενων θεραπευτικών μεθόδων σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι τρεις ερευνητικές συνεδρίες όπου θα παρουσιαστεί και συζητηθεί η πρόσφατη ερευνητική δραστηριότητα των Εργαστηρίων Ακτινολογίας και τμημάτων Ιατρικής Φυσικής των Πανεπιστημίων της χώρας.

Τέλος, παράλληλος στόχος του Συνεδρίου είναι η συμβολή στη βελτίωση της εκπαίδευσης των Ειδικευομένων ιατρών, Φοιτητών Ιατρικής, Φυσικών Ιατρικής, Τεχνολόγων Ακτινολόγων, Νοσηλευτών στα Ακτινολογικά Εργαστήρια όπως και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ειδικευμένων ιατρών. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική.