ΥΓΕΙΑ

Ολική αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας από το Ιατρικό Αθηνών

Σημαντικό αριθμό αναθεωρήσεων προβληματικής ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου, εφαρμόζοντας την τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ASI (Anterior Supine Intermuscular), έχει πραγματοποιήσει η Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με Διευθυντή τον κ. Ιωάννη Τσαρούχα. 

Ολική αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας από το Ιατρικό Αθηνών

Οι ασθενείς που υποβάλλονται στην επέμβαση αυτή εξασφαλίζουν την πολυετή ομαλή λειτουργία της πρόθεσής τους και διατηρούν υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στην ορθοπαιδική. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός ασθενών υποβάλλεται σε αναθεώρησή της (δεύτερη επέμβαση/επανεπέμβαση) λόγω μηχανικών προβλημάτων (χαλάρωση ή φθορά της πρόθεσης, κακή τοποθέτηση), μικροβιακών λοιμώξεων ή κατάγματος κοντά στην πρόθεση. Σε αρκετούς από αυτούς τους ασθενείς η αναθεώρηση μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι θα χρειαστεί να υποβληθούν σε επέμβαση αναθεώρησης για δεύτερη, τρίτη, ακόμα και τέταρτη φορά.

Σημειώνεται ότι, οι επεμβάσεις αναθεώρησης στο ισχίο απαιτούν μεγάλες τομές, σοβαρές κακώσεις στα μαλακά μόρια και έντονη απώλεια αίματος, ενώ συνοδεύονται από αυξημένο ποσοστό επιπλοκών σε σχέση με την αρχική επέμβαση.

Η πρωτοποριακή μέθοδος ASI είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος ελάχιστης επεμβατικότητας και χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η αναθεώρηση της κοτυλιαίας πρόθεσης. Ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου ASI, είναι η ελαχιστοποίηση του κίνδυνου για μετεγχειρητικά εξαρθρήματα, η εξάλειψη του κίνδυνου για μετεγχειρητική ανισοσκελία καθώς και η πρόσβαση στην παλαιά πρόθεση και η τοποθέτηση και ο προσανατολισμός της νέας με μεγαλύτερη ευκολία και αξιοπιστία. Παράλληλα, μειώνεται ο χρόνος αποκατάστασης και αποφεύγονται οι επιπλοκές που συνοδεύουν τη μακρά περίοδο ανάρρωσης μετά από εκτεταμένες προσπελάσεις του ισχίου, ενώ δεν χρειάζεται μετάγγιση.

«To Iατρικό Κέντρο Αθηνών εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία την πρωτοποριακή τεχνική ΑSI και στις περιπτώσεις αναθεωρήσεων, απαλλάσσοντας τους ασθενείς από τη μετεγχειρητική ταλαιπωρία. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε επιτύχει τη θεαματική ανάρρωση των ασθενών, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται διαρκώς ένα βήμα μπροστά», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Τσαρούχας, Διευθυντής της Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.