ΥΓΕΙΑ

Ο Δρ. Κων. Πάντος, ένας πρωτοπόρος στο θέμα της γονιμότητας, καλεσμένος του Σωματείου Κυβέλη

Η Κυβέλη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών της αλλά και την ενίσχυση της επαφής με την επιστημονική κοινότητα, πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στην οποία προσκεκλημένος ήταν ο Δρ Πάντος Κωνσταντίνος.

Ο Δρ. Κων. Πάντος, ένας πρωτοπόρος στο θέμα της γονιμότητας, καλεσμένος του Σωματείου Κυβέλη

Τα μέλη του σωματείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δρ. Πάντο για θέματα που αφορούν στην Υπογονιμότητα , και στις πρακτικές που έχει εφαρμόσει στην Ελλάδα αλλά και στο ερευνητικό του έργο.

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης της Γονιμότητας «Κυβέλη», Δήμητρα Δρακοπούλου δήλωσε: Είναι πολύ σημαντικό για τα μέλη μας, να έχουν την ευκαιρία να συζητούν απο κοντά με ειδικούς στο θέμα της γονιμότητας όπως ο Δρ Πάντος. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στο 2016. Ο στόχος, παραμένει για το Κυβέλη, να παρέχει έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση στα ζευγάρια που προσπαθούν να εκπληρώσουν το όνειρο τους

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΛΗ

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας ΚΥΒΕΛΗ ιδρύθηκε το 1995, μετά από την ανάγκη ζευγαριών που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας να μοιραστούν τις αγωνίες και τους φόβους τους με τους επαγγελματίες του χώρου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡ. ΠΑΝΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος έλαβε το πτυχίο της ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1981. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1988 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μελβούρνης στην Αυστραλία (1987-1989).

Το 1997, ο Δρ Πάντος ύπήρξε ο πρώτος στην Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους στον κόσμο που προσέφερε τη δυνατότητα καλλιέργειας και μεταφοράς βλαστοκύστεων με βελτιωμένα ποσοστά κύησης. Το 2003, ο Δρ Πάντος και η ομάδα του υπήρξαν πρωτοπόροι στη βιοψία βλαστοκυττάρων και στην προμφυτευτική γενετική διάγνωση (ΠΓΔ) για τη διάγνωση της β-θαλασσαιμίας (μεσογειακής αναιμίας).

Τότε ήταν που γεννήθηκε το πρώτο υγιές παιδί παγκοσμίως με την εφαρμογή αυτής της μεθόδου. Αυτή η καινοτομία είχε ως αποτέλεσμα η μονάδα IVF να συμπεριληφθεί (η μόνη από την Ελλάδα) στην ιστορία της IVF: Τα ορόσημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής http://www.ivf-worldwide.com/ivf-history.html.

Διαβάστε ακόμη:

Ενδομητρίωση: Πόσο επηρεάζει τη γονιμότητα;

Πλήγμα για τη λίμπιντο και τη γονιμότητα η κλιματική αλλαγή

Τα εντερικά παράσιτα επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα