ΥΓΕΙΑ

Πώς θα αναγνωρίσετε τους κοριούς (εικόνες - βίντεο)

Οι κοριοί είναι μικροσκοπικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα ζώων και ανθρώπων. Μπορούν να περάσουν ακόμη και από περάσματα που δεν ξεπερνούν σε πάχος μια πιστωτική κάρτα και εντοπίζουν την ανθρώπινη παρουσία από το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την εκπνοή.

Πώς θα αναγνωρίσετε τους κοριούς (εικόνες - βίντεο)

Οι κοριοί δεν πετούν, όμως περπατάνε πολύ γρήγορα και μπορούν να σκαρφαλώσουν σε κάθε επιφάνεια, όπως σε τοίχους και ταβάνια.

Έχουν οβάλ σχήμα και καφετί χρώμα. Τα σώμα ενός ενήλικου κοριού είναι επίπεδο και δεν ξεπερνά σε μέγεθος το κουκούτσι ενός μήλου. Αφού τραφεί, το σώμα του κοριού διογκώνεται και το χρώμα του γίνεται κοκκινωπό.

{youtube}WfKCcSPCOQo{/youtube}

Οι κοριοί κρύβονται συχνά στις αποσκευές που χρησιμοποιούμε όταν ταξιδεύουμε, σε ρούχα, σε κρεβάτια και καναπέδες. Δεν φτιάχνουν φωλιές, όμως έχουν την τάση να συγκεντρώνονται σε ομάδες, κατά προτίμηση σε σημεία όπου μπορούν να κρυφτούν, όπως οι πτυχώσεις που σχηματίζουν τα υφάσματα των επίπλων.

bed bug1
getty rm photo of adult bedbug

Οι κοριοί είναι πιο δραστήριοι τη νύχτα. Το δάγκωμα του κοριού δεν πονά και επομένως δεν γίνεται αντιληπτό. Στο σημείο που δαγκώνει ο κοριός εκδηλώνεται αργότερα κοκκίνισμα και φαγούρα.

bedbug bite

Πηγές: National Geographic, webmd.com, medicinenet.com

Δείτε κι αυτό:

Πώς θα καταλάβετε αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου έχει κοριούς (βίντεο)