ΥΓΕΙΑ

14 νεκροί από την γρίπη, τρία νέα κρούσματα σε ΜΕΘ μεταξύ των οποίων ένα 2χρονο

Έναν ακόμη νεκρό από τον ιό της γρίπης καταγράφει σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εισήχθησαν τρία νέα κρούσματα την Παρασκευή. 

14 νεκροί από την γρίπη, τρία νέα κρούσματα σε ΜΕΘ μεταξύ των οποίων ένα 2χρονο

Πρόκειται για ένα δίχρονο παιδί που εισήχθη σε ΜΕΘ του Αγία Σοφία, έναν 58χρονο άνδρα και μία 28χρονη έγκυο στην ιδιωτική κλινική ΡΕΑ.

Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης, ανέρχεται σε 101 άτομα, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με πέρυσι, όπως σχολιάζουν οι επιστήμονες.

Εν τω μεταξύ, εντολή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει ο Οργανισμός το οικονομικό κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 στους νοσηλευόμενους ασθενείς των νοσοκομείων του ΕΣΥ, έδωσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η υπόθεση της γρίπης εφέτος έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες λοιμωξιολόγων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν υπάρχουν τα χρήματα προκειμένου να εκπονείται η ετήσια τακτική επιδημιολογική επιτήρηση (sentinel), με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι επιστήμονες τι ιοί κυκλοφορούν στην κοινότητα και άρα η έρευνα να γίνεται στα τυφλά

Διαβάστε ακόμη:

Για λιγότερο από 200.000 ευρώ έκθετη η χώρα στην γρίπη - Στον ΕΟΠΥΥ το κόστος για την ανίχνευση του ιού στο ΕΣΥ