ΥΓΕΙΑ

Κατευθυνόμενες βιοψίες με μαγνητικό τομογράφο στο Πρότυπο Κέντρο Μαστού της EUROMEDICA

Το "Πρότυπο Κέντρο Μαστού" της EUROMEDICA Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης ανέπτυξε τις εξειδικευμένες υποδομές και προσφέρει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας βιοψιών καθοδηγουμένων από μαγνητικό τομογράφο. Τη συγκεκριμένη διαγνωστική πράξη μέχρι σήμερα, παρείχε στη χώρα μας μόνο ένα ιατρικό κέντρο στην Αθήνα.

Κατευθυνόμενες βιοψίες με μαγνητικό τομογράφο στο Πρότυπο Κέντρο Μαστού της EUROMEDICA

Η χρησιμότητα και η σημαντικότητα, στη διαγνωστική και επεμβατική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, της κατευθυνόμενης βιοψίας με μαγνητικό τομογράφο τυγχάνει συνολικής αναγνώρισης από τους εξειδικευμένους ιατρούς και ιατρικούς οργανισμούς.

Οι περισσότερες βλάβες που ανιχνεύονται, με τη ψηφιακή μαστογραφία και τη μαγνητική μαστογραφία, εντοπίζονται και υπόκεινται βιοψίας με το στοχευμένο υπερηχογράφημα.

Παρουσιάζεται όμως ένας σημαντικός αριθμός βλαβών που δεν ανιχνεύονται. Στην περίπτωση αυτή, για τον εντοπισμό τους, κρίνεται αναγκαία η χρήση της κατευθυνόμενης βιοψίας υπό μαγνητικό τομογράφο.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Απεικόνισης του Μαστού έχει εκδώσει σχετική κατευθυντήρια οδηγία. Η οδηγία αυτή προσδιορίζει ότι κάθε ιατρικό κέντρο που διενεργεί εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας μαστού θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελεί και κατευθυνόμενες βιοψίες με μαγνητικό τομογράφο ή θα πρέπει να είναι σε άμεση συνεργασία με άλλο κέντρο που θα εκτελεί τις επεμβάσεις αυτές.

Η EUROMEDICA Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στις υπόλοιπες μαστολογικές παθήσεις, δημιούργησε και λειτουργεί από το Μάρτιο του 2015 το "Πρότυπο Κέντρο Μαστού". Η βασική αρχή που διέπει το κέντρο είναι η μεταφορά και η εφαρμογή της πιο σύγχρονης γνώσης και τεχνολογίας στον έλεγχο, στην ασφαλή διάγνωση και στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού.

Διαβάστε ακόμη:

Η κακή ψυχολογική κατάσταση, ένοχη για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού

Καρκίνος του μαστού: Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις

Πώς να κάνετε αυτοεξέταση μαστού (βίντεο)

Τα 8 συμπτώματα των γυναικολογικών καρκίνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ