ΥΓΕΙΑ

27 νεκροί από γρίπη - 77 σε ΜΕΘ

Έναν ακόμη νεκρό από τον ιό της γρίπης καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ ανεβάζοντας τον αριθμό σε 27. Σε ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 77 άτομα ενώ συνολικά από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί 147 άτομα σε ΜΕΘ. 

27 νεκροί από γρίπη - 77 σε ΜΕΘ

Ένα θέμα που προκαλεί σοβαρό προβληματισμό και το οποίο επεσήμανε χθες και η εφημερίδα Έθνος, είναι τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους υγειονομικούς, μάλιστα κάτω από 10%. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δε, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται και δύο νοσηλευτές.

Όπως έχουμε τονίσει, ο ιός της γρίπης εφέτος είναι εξαιρετικά επιθετικός χτυπά δηλαδή πολλά νέα άτομα και μάλιστα χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Εν τω μεταξύ, την παραχώρηση οικειοθελώς 22 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), έχοντας πλήρη επίγνωση της τραγικής κατάστασης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το ΕΣΥ.

Ειδικά σήμερα, που οι μακρές λίστες αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο συνανθρώπων μας, ο ΣΕΚ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θεωρεί υποχρέωσή του να συνδράμει στην προσπάθεια για ασφαλή νοσηλεία όλων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη:

22 κλίνες ΜΕΘ από τις Ιδιωτικές Κλινικές στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου