ΥΓΕΙΑ

71 νεκροί από την γρίπη, 123 στην Εντατική

Έξι ακόμη νεκρούς από επιπλοκές της γρίπης καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ την Τετάρτη, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 71.

71 νεκροί από την γρίπη, 123 στην Εντατική

Δύο ασθενείς που απεβίωσαν, βρισκόταν εκτός Εντατικής. Οι ηλικίες των ατόμων που κατέληξαν από επιπλοκές, είναι άτομα μεταξύ 45 έως 55 χρόνων, γεργονός που καταδεικνύει την εκτίμηση των επιστημόνων για την επιθετική μορφή της γρίπης εφέτος.

Σε ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 123 άτομα ενώ από την αρχή που ξέσπασε το κύμα της εποχικής γρίπης, από την Εντατική πέρασαν 269 άνθρωποι. Από τους 123 ασθενείς, τουλάχιστον 15 είναι ανήλικοι, από μερικών μηνών έως 16 χρόνων. Μάλιστα σήμερα το κύμα εισαγωγής των νέων ασθενών με γρίπη στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία αφορά κυρίως βρέφη.

Εν τω μεταξύ, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη (με διετείς συμβάσεις) των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η είδηση αυτή, έρχεται ως ανάσα σε ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο σύστημα την ώρα που 200 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές εξαιτίας υποστελέχωσης και την ώρα που η γρίπη, καταλαμβάνει 1 στους 3 κλίνες στην Εντατική.

Η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, τονίζει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι με τις εν λόγω προσλήψεις, να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ- ΜΑΦ- ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία, να ανακτηθούν κρεβάτια που την προηγούμενη περίοδο είχαν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες κλίνες, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Διαβάστε ακόμη:

Ανοίγουν επιτέλους οι 500 προσλήψεις στις ΜΕΘ - Αναρτήθηκε η προκήρυξη

Ιδιωτικές Κλινικές: Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα 670 κλίνες ΜΕΘ και Νεογνών

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί & ελλείψεις σε ΜΕΘ, εκρηκτικό μείγμα για την δημόσια υγεία