ΥΓΕΙΑ

Στους 100 πλέον οι νεκροί από την γρίπη

Στους 100 ανήλθαν πλέον οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ πέρυσι να θυμίσουμε ότι συνολικά είχαν χάσει την ζωή τους 111 άνθρωποι.

Στους 100 πλέον οι νεκροί από την γρίπη

Σε ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 110 άτομα, ενώ μέχρι σήμερα συνολικά, έχουν νοσηλευθεί 320 σε Μονάδες Εντατικής, Η επιθετικότητα του ιού, αποτυπώνεται στο γεγονός, ότι μόλις σε μία ημέρα καταγράφηκαν 102 κρούσματα με γρίπη, εκ των οποίων τα 92 εκτός ΜΕΘ. Από τα 92 άτομα, τα 30 είναι παιδιά.

Για την κατάσταση της γρίπης και κυρίως των κλειστών ΜΕΘ οι οποίες επιβαρύνουν δραματικά το σύστημα την ώρα που κινδυνεύουν και οι ασθενείς με τις λίστες αναμονής, μίλησαν την Τρίτη και οι εκπρόσωποι της Ν. Δημοκρατίας σε συνέντευξη τύπου για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

«Τόσο καιρό δεν μιλάμε, διότι δεν θέλαμε να σπείρουμε τον πανικό, αλλά το πρόβλημα με τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ, την περίοδο που η γρίπη είναι σε έξαρση, είναι τεράστιο. Εχουμε 94 νεκρούς από επιπλοκές της γρίπης. Παρά ταύτα, κλίνες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη λήξη των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών. Εντούτοις αδιαφόρησαν. Η προκήρυξη βγήκε τώρα, με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών και θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 ½ μήνας μέχρι να διοριστούν», τόνισαν οι επικεφαλής της Ν. Δημοκρατίας για την υγεία.

Διαβάστε ακόμη:

«Η Μαύρη Βίβλος της υγείας»: Τα φαρμακερά βέλη της Ν. Δ. για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ

Γρίπη: 94 νεκροί - SOS από ΚΕΕΛΠΝΟ για τον επικίνδυνο συνδυασμό Η1 Ν1 και λοιμώξεων