ΥΓΕΙΑ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πού οφείλεται το πρήξιμο στις αρθρώσεις;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πού οφείλεται το πρήξιμο στις αρθρώσεις;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα ερώτημα ορθοπαιδικής φύσεως.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: «Γιατί μερικές φορές πρήζονται τα δάχτυλα των χεριών μου και το γόνατό μου; Το πρήξιμο διαρκεί έως και μία εβδομάδα, αλλά στο γόνατό μου μπορεί να επιμείνει για περισσότερο».

Σύμφωνα με το γιατρό, το πρήξιμο οφείλεται πιθανώς σε κάποια μορφή αρθρίτιδας (φλεγμονή στην άρθρωση). Η αρθρίτιδα είναι μια πολύ συχνή πάθηση αλλά διαχειρίσιμη, αφού υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που στοχεύουν στην αιτία του προβλήματος ή στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Αυτό που τονίζει με έμφαση ο Varshavski είναι ότι αρκετοί ασθενείς με αρθρίτιδα παρουσιάζουν έξαρση των συμπτωμάτων λόγω πρόσληψης συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών. Συνιστά επομένως το τεστ διατροφικής αλλεργίας/ευαισθησίας ώστε να διαπιστωθεί εάν τα συμπτώματα πυροδοτούνται από συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες.

Εάν οι κρίσεις εκδηλώνονται μία φορά το μήνα η και συχνότερα, επιβάλλεται η επίσκεψη στο γιατρό.

Δείτε κι αυτό:

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;

Ο πιο σέξι γιατρός μάς λέει πώς να καθαρίσουμε σωστά τα αφτιά μας! (vid)

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό για τις κρίσεις άγχους;