ΥΓΕΙΑ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα που μας απασχολεί όλους.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: «Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;»

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί βασική αιτία της αναιμίας και μπορεί να οφείλεται σε πολυάριθμους παράγοντες, όπως η αυξημένη αιμορραγία στην περίοδο ή μια αιμορραγία στο γαστρεντερικό.

Εάν η έλλειψη διαπιστωθεί με σχετική εξέταση, μπορεί να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά (συμπλήρωμα). Σε σοβαρές περιπτώσεις αναιμίας, ενδέχεται να χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή πλασμαφαίρεση.

Αυτό που τονίζει με έμφαση ο γιατρός είναι ότι η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οφείλεται σε πολλές διαφορετικές αιτίες και παθήσεις, οπότε η ορθή διάγνωση είναι αυτή που θα καθοδηγήσει τη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πού οφείλεται το πρήξιμο στις αρθρώσεις;

Ο πιο σέξι γιατρός μάς λέει πώς να καθαρίσουμε σωστά τα αφτιά μας! (video)