ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα που μας απασχολεί όλους.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: «Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;» 

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί βασική αιτία της αναιμίας και μπορεί να οφείλεται σε πολυάριθμους παράγοντες, όπως η αυξημένη αιμορραγία στην περίοδο ή μια αιμορραγία στο γαστρεντερικό.

Εάν η έλλειψη διαπιστωθεί με σχετική εξέταση, μπορεί να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά (συμπλήρωμα). Σε σοβαρές περιπτώσεις αναιμίας, ενδέχεται να χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή πλασμαφαίρεση.

Αυτό που τονίζει με έμφαση ο γιατρός είναι ότι η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οφείλεται σε πολλές διαφορετικές αιτίες και παθήσεις, οπότε η ορθή διάγνωση είναι αυτή που θα καθοδηγήσει τη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πού οφείλεται το πρήξιμο στις αρθρώσεις;

Ο πιο σέξι γιατρός μάς λέει πώς να καθαρίσουμε σωστά τα αφτιά μας! (video)

BEST OF NETWORK

PlusQueen