ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Στους 129 οι νεκροί - Εκρηκτικός συνδυασμός παχυσαρκίας και γρίπης

Στους 129 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη, ωστόσο σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ, φαίνεται να έχει ξεκινήσει η σταδιακή ύφεση της γρίπης, γεγονός που αξιολογείται από τα δηλωμένα περιστατικά στις ΜΕΘ.

Γρίπη: Στους 129 οι νεκροί - Εκρηκτικός συνδυασμός παχυσαρκίας και γρίπης

Στις ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 103 άνθρωποι με σοβαρές επιπλοκές, έχουμε τρία καινούρια άτομα από χθες, ενώ συνολικά από την ώρα που ξεκίνησε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί στην Εντατική 365 άτομα. Εξ αυτών, τα 23 ήταν παιδιά. Στους 129 θανάτους καταγράφονται και έξι παιδιά.

Όπως προκύπτει από την επιδημιολογική επιτήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη εμφανίζει σαφή σημάδια υποχώρησης. Ο αριθμός των ασθενών με βαριά κλινική εικόνα που χρειάζεται οπωσδήποτε νοσηλεία σε ΜΕΘ έχει συρρικνωθεί. Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, στις ΜΕΘ όλης της χώρας νοσηλεύονταν 106 ασθενείς (σε σύνολο 440 κλινών ΜΕΘ που έχει η χώρα).

Το καμπανάκι κινδύνου όμως στους γιατρούς έχει χτυπήσει εφέτος η νοσογόνος παχυσαρκία, καθώς πολλοί ασθενείς με το εν λόγω υποκείμενο νόσημα έχουν καταλήξει. Δύο περιπτώσεις μάλιστα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τους επιστήμονες αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι οι θάνατοι νέων ανθρώπων με νοσογόνο παχυσαρκία, στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καλαμάτας.

Διαβάστε ακόμη:

Αθ. Τσακρής: Επικίνδυνη η άρνηση του αντιγριπικού εμβολιασμού

Την κεφαλή του Ανδρέα Ξανθού ζητά ο ΙΣΑ - Καταγγέλει τραγικές δυσλειτουργίες στο ΕΣΥ