ΥΓΕΙΑ

Στους 136 οι νεκροί από την γρίπη - Μειώνονται σταθερά οι νοσηλείες σε ΜΕΘ

Σε 136 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη, καθώς 4 ακόμη άνθρωποι με βαριές επιπλοκές, κατέληξαν μέσα σε μία ημέρα και παρά το γεγονός, ότι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει σταδιακά η ύφεση. 

Στους 136 οι νεκροί από την γρίπη - Μειώνονται σταθερά οι νοσηλείες σε ΜΕΘ

Το γεγονός αυτό της ύφεσης, αποτυπώνεται από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και που όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά από τις πρώτες εβδομάδες όπου τα περιστατικά ήταν πάρα πολλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ 93 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 372 ασθενείς με σοβαρή μορφή της γρίπης.

Χθες πάντως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του, ζήτησε από τους πολίτες να καταγγέλουν όσα περιστατικά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεταφορά ή εισαγωγή σε ΜΕΘ, στην τηλεφωνική γραμμή 2130117372 από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ, προκειμένου να καταγγέλλουν τις σχετικές δυσλειτουργίες.

Ο ΙΣΑ, όπως αναφέρει, παρακολουθεί καθημερινά και γίνεται γνώστης των περιπτώσεων συνανθρώπων μας που διατρέχουν κίνδυνο της ζωής τους, λόγω ανεπάρκειας κλινών στις ΜΕΘ.

Διαβάστε ακόμη:

Γρίπη: 132 οι νεκροί - Γραμμή καταγγελιών για ελλείψεις ΜΕΘ συστήνει ο ΙΣΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ