ΥΓΕΙΑ

Η Bayer Hellas συνεχίζει να στηρίζει τον Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών

Ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) στο πλαίσιο των δράσεων του, με σκοπό να φροντίζει καθημερινά και με κάθε τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις, θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας στους πάσχοντες, σε συνεργασία με τα Κέντρα Αιμορροφιλικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Bayer Hellas συνεχίζει να στηρίζει τον Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών

Η φυσιοθεραπεία είναι ιατρικώς επιβεβαιωμένο ότι βοηθάει τα άτομα με αιμορροφιλία και μπορεί ακόμα να προλάβει την ανάπτυξη αναπηρίας ή να αναχαιτίσει μερικώς την εξέλιξή της. Γίνεται επομένως εύκολα αντιληπτό ότι τα άτομα με αιμορροφιλία μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την παρακολούθηση συνεδριών με έμπειρους φυσικοθεραπευτές, εξειδικευμένους στις επιπτώσεις που η πάθηση δύναται να επιφέρει.

Η Bayer Ελλάς πάντα πιστή στη δέσμευση της για βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών, και όντας στο πλευρό του κοινωνικού συνόλου, υποστηρίζει οικονομικά το σπουδαίο αυτό έργο, προς όφελος των ατόμων με αιμορροφιλία ανά την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, καθώς και για τη συμμετοχή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον θεράποντα ιατρός σας, καθώς και με το Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (Σ.Π.Ε.Α), που βρίσκεται στη διεύθυνση Στουρνάρη 51, 104 32 Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ./ Fax (0030) 210 52 32 667, Email: info@hemophiliasociety.gr, http://www.haemophiliasociety.gr/

Σχετικά με την αιμορροφιλία

Όπως υπολογίζεται παγκοσμίως, περίπου 400.000 άτομα πάσχουν από αιμορροφιλία σε όλο τον κόσμο. Η αιμορροφιλία είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομική διαταραχή κατά την οποία μία από τις πρωτεΐνες που απαιτούνται για την πήξη του αίματος, ο παράγοντας VIII, απουσιάζει ή βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Η Αιμορροφιλία Α είναι ο πιο κοινός τύπος της αιμορροφιλίας και εμφανίζεται σε 1 στα 10.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30.000 ανθρώπων στην Ευρώπη. Με την πάροδο του χρόνου, η αιμορροφιλία Α μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένη ή αυθόρμητη αιμορραγία, ιδιαίτερα στους μυς, τις αρθρώσεις ή τα εσωτερικά όργανα.

Σχετικά με τον Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ)

Ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που στόχο έχει την με κάθε τρόπο και μέσο προαγωγή και προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων με αιμορροφιλία.

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1964 από γιατρούς που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση της αιμορροφιλίας και πάσχοντες (άτομα με αιμορροφιλία) και σήμερα αριθμεί περίπου 500 μέλη (πάσχοντες και μη) απ΄ όλη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές Δ.Σ. με τριετή θητεία. Σκοπός του Συλλόγου είναι η με κάθε τρόπο και μέσο προαγωγή και προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων με αιμορροφιλία ή άλλη συγγενή κληρονομική αιμορραγική διάθεση, η πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση των δυσάρεστων συνεπειών και αναπηριών, που απορρέουν από τη νόσο, η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ηθικών και υλικών συμφερόντων των ατόμων αυτών, καθώς και η υποστήριξη και αποκατάσταση τους. Διευκρινίζεται, ότι εφεξής με τον όρο «αιμορροφιλία» εννοούνται περιπτώσεις αιμορροφιλικών ή άλλων συγγενών αιμορραγικών διαθέσεων.

Ο Σ.Π.Ε.Α. είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αιμορροφιλίας (World Federation of Haemophilia), της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων Αιμορροφιλίας (European Haemophilia Consortium – EHC), ενώ αποτελεί και ιδρυτικός μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ).

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Πλέον οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή