ΥΓΕΙΑ

Προδιαβήτης στις γυναίκες: Τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν τον διαβήτη τύπου 2

Ο προδιαβήτης είναι το στάδιο κατά το οποίο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, όχι όμως τόσο υψηλά ώστε να διαγνωσθεί διαβήτης.

Προδιαβήτης στις γυναίκες: Τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν τον διαβήτη τύπου 2

Ο προδιαβήτης είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον διαβήτη, καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση στο μέλλον διαβήτη και αθηροσκληρωτικής αγγειακής νόσου.

Οι γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη είναι απαραίτητο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν άμεσα σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Αυτό προκύπτει από επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έντυπο «Diabetes Care».

Το σημαντικό είναι ότι η μελέτη έγινε σε 130 ισπανόφωνες γυναίκες, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτές έχουν μεγαλύτερη τάση εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

bigstock Diabetes Button On Keyboard 106510106

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν αυτές τις γυναίκες με προδιαβήτη σε μία ομάδα παρέμβασης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι γυναίκες κατάφεραν και έχασαν κατά μέσο όρο 3,8 κιλά, ενώ μείωσαν τη γλυκόζη αίματος που υπάρχει 2 ώρες μετά το γεύμα στον οργανισμό, κατά 15 mg/dL.

Αυτό έγινε μέσα σε 12 μήνες από την ένταξή τους στη μελέτη. Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, η εντατική παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους έγινε με τη βοήθεια μιας δίγλωσσης επαγγελματία νοσοκόμας.

Για να γίνει σύγκριση με την ομάδα παρέμβασης, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μία άλλη ομάδα συνήθους φροντίδας, η οποία σύμφωνα με τα ευρήματα είχε απώλεια βάρους μόνο 1,4 κιλά και μείωση της μεταγευματικής γλυκόζης μόνο κατά 1 mg/dL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα έδειξαν επίσης σημαντικές μειώσεις στις τιμές της ινσουλίνης νηστείας, του Δείκτη Μάζας Σώματος, του ποσοστού του λίπους σώματος και της περιμέτρου της μέσης, μόνο σε εκείνες τις γυναίκες που συμπεριλαμβάνονταν στην ομάδα παρέμβασης.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, μια εντατική παρέμβαση στον τρόπο ζωής μας είναι καθοριστικής σημασίας, όπως δείχνουν οι μελέτες, ως προς την αποφυγή πολλών ασθενειών και ειδικά του διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε επίσης:

Καρδιαγγειακά νοσήματα: Δείτε αν κινδυνεύετε ανάλογα με την περίμετρο του καρπού σας

Θρόμβοι στο αίμα: Το συστατικό που τους προλαμβάνει – Πού θα το βρείτε

Τι περιλαμβάνει το πρωινό που αδυνατίζει