ΥΓΕΙΑ

Χτίζοντας γέφυρες και οικοδομώντας την ελπίδα: Το 3ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας στα Ιωάννινα

Mε τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρόκειται πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές (21 -23 Απριλίου) το 3ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας (ΕΣΟ) που διοργανώνου η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας. 

Χτίζοντας γέφυρες και οικοδομώντας την ελπίδα: Το 3ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας στα Ιωάννινα

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Χτίζοντας γέφυρες και οικοδομώντας την ελπίδα» με το σκεπτικό ότι στις ογκολογικές ειδικότητες πρέπει να συνεργάζονται για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο.

Η θεματολογία του συνέδριου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που αφορά τις σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο καθώς και την κοινωνική και οικονομική διάσταση του θέματος.

«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την ογκολογία σε όλες της τις διαστάσεις: επιστημονικές, κοινωνικές, οικονομικές, πραγματιστικές, ηθικές και δράξαμε την ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο :ότι είμαστε σύμμαχοι στον πόλεμο που δίνουμε, με γνώση, εξειδίκευση, υπομονή και επιμονή και χωρίς ποτέ να χάνουμε την ελπίδα», σχολιάζουν οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Ιωάννης Βαρθαλίτης, πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και Γεώργιος Πισσάκας, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και οι πρόεδροι της Επιστημονικής Επιτροπής κ.κ. Γιώργος Πενθερουδάκης Ογκολόγος – Παθολόγος, Ζένια Σαριδάκη Ογκολόγος-Παθολόγος, Μιλτιάδης Τριχάς Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος και Περικλής Τσέκερης Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος .

Διαβάστε ακόμη:

Αύξηση της ανάγκης για ακτινοθεραπείες προβλέπεται στην Ευρώπη εντός 10ετίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ