ΥΓΕΙΑ

Μύκητες γεννητικών οργάνων: 6 συχνές αιτίες στις γυναίκες

Η φαγούρα, ο πόνος στο σεξ και το τσούξιμο είναι μερικά μόνο από τα ενοχλητικά συμπτώματα που συνοδεύουν τη λοίμωξη των γεννητικών οργάνων από μύκητες.

Μύκητες γεννητικών οργάνων: 6 συχνές αιτίες στις γυναίκες

Εντοπίζοντας τη βασική αιτία του προβλήματος, οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες μυκητίασης.

Δείτε έξι από τις συχνότερες αιτίες ανάπτυξης μυκήτων στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

1. Ταμπόν

Οι μύκητες αναπτύσσονται ευκολότερα σε περιβάλλοντα όπου επικρατεί υγρασία. Το ταμπόν, όπως και η σερβιέτα, όταν δεν αλλάζονται αρκετά συχνά, παγιδεύουν την υγρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και επιτρέπουν στους μικροοργανισμούς να αναπτυχθούν.

2. Αντιβίωση

Μια αντιβίωση που χορήγησε ο γιατρός για να αντιμετωπιστεί π.χ. μια ουρολοίμωξη μπορεί να απορρυθμίσει τη μικροχλωρίδα των γεννητικών οργάνων, εξουδετερώνοντας απαραίτητα βακτήρια και επιτρέποντας ταυτόχρονα στους μύκητες να αναπτυχθούν. Ένα συμπλήρωμα προβιοτικών συνδυαστικά με την αντιβίωση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της συγκεκριμένης επιπλοκής.

3. Ανεβασμένο ζάχαρο

Ο διαβήτης και ο προδιαβήτης συσχετίζονται με τις συχνές μυκητιάσεις, αφού οι μύκητες τρέφονται από τα σάκχαρα.

4. Πολύ σεξ

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές μπορεί να επηρεάσουν το pH του κόλπου και να επιτρέψουν στους μύκητες να αναπτυχθούν υπερβολικά.

5. Στενά εσώρουχα

Τα στενά εσώρουχα, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένα από συνθετικό ύφασμα, προωθούν την ανάπτυξη μυκήτων επειδή επιτρέπουν την άνοδο της θερμοκρασίας και την αύξηση των επιπέδων υγρασίας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

6. Προϊόντα υγιεινής με αρώματα

Σερβιέτες, μαντιλάκια καθαρισμού και ειδικές λοσιόν που περιέχουν αρώματα ενδέχεται να επηρεάσουν το pH το κόλπου, προωθώντας την ανάπτυξη των μυκήτων.

Πηγή: prevention.com

Δείτε κι αυτό:

Ο κίνδυνος που κρύβει το... ιδρωμένο σεξ

Μύκητες από την παραλία: Τι πρέπει να προσέξετε

Στρινγκ ή... εσώρουχο της γιαγιάς; Ποια η γνώμη των ειδικών