ΥΓΕΙΑ

Ένα χρήσιμο συνέδριο για την γυναίκα και την υγεία της

Ένα πολύ ενδιφέρον συνέδριο για την γυναίκα, την υγεία της και τις ασθένειές της, πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και συγκκριμένα στο ξενοδοχείο Hilton: Το «10th Athens Congress on Women’s Health and Disease». Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι η παροχή υπηρεσιών Υγείας στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (πρόσφυγες) όσον αφορά την Μαιευτική και Γυναικολογία και κυρίως την πρόληψη ανεπιθύμητων κυήσεων, την ολοκλήρωση μιας εγκυμοσύνης και τη γέννηση ενός υγιούς νεογνού, καθώς επίσης και την πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου.

Ένα χρήσιμο συνέδριο για την γυναίκα και την υγεία της

Θα συζητηθεί επίσης το θέμα της Μεταμόσχευσης Μήτρας. Σύμφωνα με τα πρόσφατα Διεθνή στοιχεία έχουν ήδη γεννηθεί 7 παιδιά από μητέρες στις οποίες είχε προηγηθεί Μεταμόσχευση Μήτρας.

Στη Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γίνονται κάθε χρόνο δωρεάν εξετάσεις Παπανικολάου σε άπορες και ανασφάλιστες Γυναίκες.

Το Συνέδριο προβλέπεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 600 επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου, οι οποίοι είναι 254 και προέρχονται από διάφορες χώρες, θα αναφερθούν επίσης στη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες που πάσχουν από Γυναικολογικό Καρκίνο, στις διαταραχές της περιόδου, στην αντισύλληψη και την πρόληψη των ανεπιθύμητων κυήσεων.

Για την ενημέρωση των νέων στην χώρα μας το Προσωπικό του Τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέπτεται εθελοντικά, κάθε χρόνο περίπου 100 Σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας τα παιδιά για θέματα αγωγής Υγείας και διαφυλικών σχέσεων.

Η εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, θα γίνει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στην αίθουσα Τερψιχόρη Α του Ξενοδοχείου Hilton.

Στην τελετή θα απονεμηθούν βραβεία Παπανικολάου σε διεθνούς κύρους προσωπικότητες και θα συμμετάσχουν ομιλητές από τον Πανεπιστημιακό και Πολιτικό χώρο.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα καταλάβει μια γυναίκα αν έχει καρκίνο στις ωοθήκες