ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών: Πρώτες Βοήθειες από παιδιά σε παιδιά

Οι Πρώτες Βοήθειες αποτελούν μία πράξη ανθρωπισμού και πρέπει να είναι προσβάσιμες στον καθένα, σε κάθε χώρο και με κάθε ευκαιρία, αναφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, το θέμα της οποίας όπως αυτό έχει οριστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, είναι «Πρώτες Βοήθειες για τα παιδιά, από τα παιδιά».

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών: Πρώτες Βοήθειες από παιδιά σε παιδιά

Με τον τρόπο αυτό προσεγγίζεται μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, η οποία παρουσιάζει επιρρέπεια στα ατυχήματα, λόγω της έμφυτης τάσης των παιδιών να αναλαμβάνουν ρίσκα.

Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, η Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας» του Ε.Ε.Σ. έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις, στο πρότυπο βιωματικό πάρκο PARADISE Park.

Σε ένα ιδανικό περιβάλλον, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το παιχνίδι με τη γνώση. Οι εκπαιδευτές της Υπηρεσίας θα παρουσιάσουν στα παιδιά τρόπους ώστε να αποφεύγουν τους κινδύνους και να αντιμετωπίζουν υπεύθυνα και με τρόπο απλό μικροατυχήματα που προκύπτουν συχνά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ελλάδα είναι η πιο... αδέξια χώρα της Ευρώπης!